Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Prima editie Bucharest Tech Feast

04 Octombrie 2012In luna noiembrie Bucureştiul devine capitala tehnologiei din Europa Centrală şi de Est, găzduind unele dintre cele mai importante evenimente de profil care se desfăşoară în prezent în regiune.
Pentru prima dată, How to Web, Startup Weekend şi Girls in Tech îşi unesc forţele şi se desfăşoară succesiv pentru a promova şi susţine inovaţia, antreprenoriatul şi tehnologia.
Bucharest Tech Feast va reuni cele trei evenimente şi alte iniţiative mai puţin formale ce vor avea loc în România cu ocazia Global Entrepreneurship Week.


Bucharest Tech Feast debutează cu lansarea capitolului românesc al Girls in Tech, organizaţie a cărei misiune este de a forma o comunitate a femeilor care profesează în domenii tehnice. Această iniţiativă este unică în Europa de Est, Bucureştiul fiind cel de al patrulea oraş din Europa care va găzdui o astfel de comunitate.
Evenimentul de lansare al Girls in Tech România va aduce în faţa publicului femei de succes la nivel internaţional, iar invitata specială a acestuia va fi Zoe Adamovicz, Fondator Xyologic.


Săptămâna continuă cu How to Web, cea mai importantă conferinţă dedicată antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est care se va desfăşura pe 7-8 noiembrie la Crystal Pallace Ballroom. Ajunsă la cea de a patra ediţie, conferinţa va reuni în acest an peste 800 de participanţi şi 30 de vorbitori din peste 15 ţări. How to Web 2012 se va bucura de prezenţa unor personalităţi remarcabile în domeniu printre care îi amintim pe Phil Libin (CEO Evernote), Bill Liao (Co-Fondator XING) sau Mark Pascarella (CEO UberVu).
Datorită succesului de care s-a bucurat competiţia Startup Challenge în 2011, How to Web extinde expunerea acordată companiilor inovative la început de drum şi lansează programul Startup Spotlight care va avea loc în perioada 6-9 noiembrie. Acesta va aduce în lumina reflectoarelor 32 de echipe din regiune care vor beneficia de mentorat individual cu specialişti internaţionali, întâlniri cu reprezentanţi ai celor mai importante acceleratoare din Europa şi premii în valoare totală de 20.000 de dolari.


Bucharest Tech Feast se încheie cu Start-Up Weekend, eveniment de 54 de ore care se desfăşoară între 9 şi 11 noiembrie şi aduce împreună tineri pasionaţi de antreprenoriat care formează echipe în jurul ideilor participanţilor, dezvoltă produse şi lansează noi companii în doar trei zile. La final, participanţii au şansa de a-şi prezenta ideile în faţa unor antreprenori şi investitori importanţi precum Andrei Pitiş (investitor) sau Bogdan Iordache (antreprenor serial şi investitor How to Web).
Anul acesta, Start-Up Weekend vine cu o miză majoră pentru participanţi: echipa câştigătoare se aliniază la Global Start Up Battle şi va intra în lupta pentru invitaţiile disponibile la Global Entrepreneurship Congress care va avea loc la Rio de Janeiro.


Prima ediţie Bucharest Tech Feast se desfăşoară cu sprijinul Vodafone în perioada 5-11 noiembrie, iar informaţii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul acestuia http://techfeast.co. Înregistrările sunt deschise şi se realizează online pe site-urile evenimentelor: http://gitromania.com, http://howtoweb.co, http://startupspotlight.co şi http://romania.startupweekend.org.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite