Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Cel de-al treilea eveniment Research@Intel Europe

24 Octombrie 2012



Research@Intel Europe şi Intel European Research and Innovation Conference (ERIC) sunt cele mai importante evenimente ale Intel care au ca subiect cercetarea, dezvoltarea şi inovarea în Europa. Cele două evenimente au început pe 22 octombrie 2012 şi au adunat peste 400 de participanţi din mediul academic, guvernamental, industrie şi media.


Justin Rattner, Chief Technology Officer al Intel şi Director al Intel Labs, a prezentat „Facets of Future Life”, o expoziţie cu peste 15 proiecte inovatoare ale Intel Labs Europe. Proiectele de cercetare vor ajuta la transformarea tehnologiei pentru a schimba vieţile oamenilor în următorii zece ani, de la oraşe, cămine, birouri şi autostrăzi inteligente până la modul de a face cumpărături, comunica sau conduce. Intel a prezentat de asemenea cea de-a zecea ediţie a showcase-ului Hall of Fame, care constă în prezentarea de tehnologii importante ale Intel Labs care au ajuns produse pe piață, de-a lungul ultimilor zece ani.

Sloganul ERIC 2012 este „Construieşte o societate inteligentă, sustenabilă şi cuprinzătoare prin parteneriatul pentru cercetare şi inovare”. În cadrul evenimentului au fost abordate domenii variate, printre care oraşe sustenabile conectate, arhitectură de computing, inovaţie socială şi securizarea computing-ului mobil şi în cloud. Participanţii au avut oportunitatea de a-şi aprofunda cunoştinţele în domeniile lor de expertiză, de a interacţiona cu ceilalţi experţi, dar şi de a colabora cu reprezentanţii din domeniul academic, guvernamental şi industrie.


A zecea aniversare a centrului Intel din Barcelona
Centrul Intel de R&D din Barcelona aniversează zece ani în acest an. Este localizat în campusul Universităţii Politehnice din Catalonia şi este unul dintre membrii fondatori ai Intel Labs Europe. Centrul Intel din Barcelona a fost înfiinţat în 2002 şi face cercetări software şi hardware pentru microprocesoare. A contribuit la dezvoltarea celei de-a doua generaţii a gamei de procesoare Intel Core, cu nume de cod Sandy Bridge, şi se axează pe cercetarea procesoarelor la nivel Tera - capabilitatea mai multor nuclee de a îndeplini aceleaşi sarcini în acelaşi timp.


Intel premiază universităţile şi studenţii

Intel a premiat studenţii care au făcut cercetări inovatoare legate de activitatea companiei, din Uniunea Europeană, Elveţia şi Rusia. Scopul acestor premii este de a face inovaţii în domenii cheie ale tehnologiei, dar să şi dezvolte „un canal” de talent tehnic pentru viitorul cercetării în Intel, al forţei de muncă şi al economiei mondiale bazate pe cunoştinţe. Pe lângă recunoaşterea talentelor prin aceste premii, Intel colaborează cu universităţi cheie din domeniul cercetării din întreaga lume pentru a extinde curricula universitară, a se angaja în cercetări, pentru a sponsoriza competiţiile din domeniul inovării şi pentru a încuraja studenţii să se implice în cercetare. Acestea sunt programe competitive şi prestigioase cu un număr limitat de burse şi alte beneficii acordate anual. Anumite universităţi şi studenţi beneficiază de acestea, fiind recunoscuţi drept cei mai buni în domeniile lor de cercetare.


Studenţii europeni abordează problemele actuale ale lumii la concursul Sci-preneurship
Concursul Sci-preneurship este o experienţă intensivă la care iau parte studenţii din toată Europa, invitându-i să-şi folosească abilităţile de antreprenor. La acest concurs s-au înscris şi foşti participanţi de la Intel International Science and Engineering Fair şi Intel Junior Achievement-Young Enterprise Europe. Astfel, un grup de 32 de tineri – unii cu experienţă în ştiinţă, unii în tehnologie, inginerie sau matematică – au oferit inovaţiei o platformă multidimensională pentru a extinde şi creşte orizonturile studenţilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite