Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

CoSoSys lansează o platformă Mobile Device Management pentru protecţia device-urilor mobile cu iOS şi Android

07 Noiembrie 2012



CoSoSys anunţă lansarea Mobile Device Management (MDM) pentru iOS şi Android ca un nou modul în cadrul Endpoint Protector 4.3, incluzând suport pentru iOS 6.
"Ca şi dezvoltatori cu experienţă de Soluţii de Prevenirea Pierderilor de Date (DLP), Controlul Dispozitivelor şi Securitatea Reţelelor pentru Windows, Mac OS X şi Linux, a fost o decizie naturală pentru noi să respectăm cererea mare pe care clienţii noştri au exprimat-o, confruntându-se cu dispozitivele iPad şi iPhone care au invadat spaţiul de lucru şi reţelele companiei. Cu capabilităţile de Mobile Device Management, integrate în totalitate în Appliance-ul Hardware şi Virtual al Endpoint Protector 4, departamentele IT pot face faţă cu uşurinţă tendinţei Bring-Your-Own-Device ce vine din partea utilizatorilor de iOS şi Android. Caracteristicile MDM permit acum administratorilor IT să monitorizeze şi să gestioneze dispozitive mobile, în timp ce caracteristicile de Control al Dispozitivelor asigură un control complet asupra locaţiei de conectare a acestor dipozitive în reţea, oferind, per ansamblu, departamentelor IT un instrument puternic pentru securizarea datelor şi auditarea utilizării dispozitivelor", a declarat Roman Foeckl, CEO CoSoSys.
Prezenţa smartphone-urilor şi tabletelor în mediile corporative de astăzi extinde graniţele proceselor de afaceri, ce altă dată erau păstrate în interiorul companiei. În timp ce există beneficii semnificative în adoptarea dispozitivelor mobile ca şi metodă de a spori eficienţa în muncă, există, de asemenea, motive serioase de îngrijorare pentru departamentele IT în legătură cu modul de a păstra datele corporative confidenţiale în siguranţă oriunde şi pe orice dispozitiv pe care angajatul îl accesează şi îl foloseşte pentru a le stoca. Mobile Device Management de la Endpoint Protector permite companiilor să adopte portabilitatea şi mobilitatea fără să compromită securitatea datelor corporative critice şi fără să împovăreze departamentul IT. Noul modul poate fi integrat cu uşurinţă în infrastructurile de IT existente ale companiei, permiţând un proces de înscriere şi provizionare atât a dispozitivelor corporative cât şi a celor private, sigur şi rapid ce poate fi self sau over-the-air prin E-mail, SMS, portal web sau cod QR. Folosind un mecanism de înscriere prin one-time-code, se previne orice acces neautorizat şi opreşte dispozitivele care nu prezintă încredere să se conecteze la reţeaua companiei.
Ca şi soluţie complementară la modulul deja existent de Control al Dispozitivelor pentru Desktop-uri şi Laptop-uri, Mobile Device Management asigură o protecţie proactivă asupra terminalelor mobile, permiţând administratorilor IT să gestioneze dispozitive mobile cu eficienţă şi într-o manieră transparentă dintr-o interfaţă intuitivă de raportare şi administrare, bazată pe web. Noul modul se adresează provocărilor majore cu care se confruntă departamentele IT:
- Securitatea datelor mobile, pentru a se proteja împotriva celor mai recente ameninţări de pierdere, scurgere şi furt de date cu caracteristici cheie precum aplicarea de politici puternice de securitate, reguli avansate pentru parolă, criptarea dispozitivului, blocarea de la distanţă a dispozitivului şi ştergerea de la distanţă a datelor
- Urmărirea şi Localizarea precisă, oferind raportare completă a locaţiei curente şi trecute a datelor corporative critice pe orice dispozitiv gestionat
- Monitorizarea şi managementul aplicaţiilor mobile, permiţând un control strâns asupra numărului mare de aplicaţii nedorite, care pot ajunge cu uşurinţă în dispozitivele mobile ale angajaţilor
Mobile Device Management este disponibil cu Endpoint Protector, Versiunea 4.3, ca şi Appliance Hardware sau Virtual. Soluţia de securitate a datelor şi dispozitivelor asigură protecţie completă şi proactivă împotriva ameninţărilor atât interne cât şi externe pentru organizaţii într-o manieră facilă, dar extrem de eficientă, cu integrare perfectă şi fără restricţii ale sistemului de operare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite