Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

HP livrează primul server din industrie destinat volumelor mari de date

22 Noiembrie 2012



HP a lansat primul server din industrie conceput pentru a-i ajuta pe clienți să operaționalizeze volume mari de date (Big Data), să creeze noi oportunități de afaceri și să economisească până la 1 milion de dolari într-o perioadă de trei ani.(1)
Odată cu apariția soluțiilor software pentru volume mari de date, multe organizații au încercat să implementeze aceste soluții pe infrastructurile existente, care însă nu au fost concepute pentru a gestiona necesitățile speciale ale acestor încărcări de lucru. Ca urmare, rezultatele acestor implementări timpurii au fost sub nivelul optim din perspectiva performanței și a costurilor. “Mediile aplicațiilor pentru volume mari de date, precum Hadoop, depozitul de date MPP, indici analitici pentru volume mari de date și bazele de date tip object store au cerințe foarte diferite în ceea ce privește încărcările de lucru”, a spus Dan Vesset, Vicepreședinte, Business Analytics Research, IDC. “Date fiind cantitățile semnificative și variate de date dinamice, care necesită stocare și accesare rapidă, ca și cerințele diferite ale utilizatorilor finali, administrarea acestor încărcări de lucru poate fi deosebit de variată, complexă și ineficientă atunci când sunt aplicate pe infrastructuri hardware tradiționale. Pentru a beneficia pe deplin de oportunitățile aduse de volumele mari de date, este foarte important ca infrastructura de care dispune sistemul să fie optimizată.”
Noua serie de servere HP ProLiant SL4500 este unica soluție concepută special pentru mediile cu volume mari de date. Aceasta asigură un maxim de performanță, productivitate și eficiență a costurilor printr-o soluție ultradensă, în conformitate cu necesitățile acestor încărcări de lucru. Noul server este construit pe baza Infrastructurii Convergente de la HP și asigură un model foarte eficient care consumă cu până la 50% mai puțin spațiu și 61% mai puțină energie, necesită costuri cu până la 31% mai mici și folosește cu 63% mai puține cabluri.(1)

Arhitectura modulară optimizează rezultatele pentru aplicațiile cu încărcări de lucru specifice
Designul modular al seriei de servere HP ProLiant SL4500 oferă configurații variate de calcul și stocare, care le permit clienților să optimizeze infrastructura pentru o aplicație cu încărcare de lucru specifică, eliminând necesitatea de a alătura echipamente hardware incompatibile care să asigure infrastructura necesară.
Seria de servere HP ProLiant SL4500 are la bază o arhitectură unică și eficientă din punctul de vedere al costurilor și acoperă și numeroși furnizori de soluții Apache Hadoop, inclusiv Cloudera și Hortonworks, și soluții software suplimentare, inclusiv OpenStack Cloud Software și MongoDB.

Inovația HP livrează performanță și densitate mai mare
Seria de servere HP ProLiant SL4500 Gen8 construită pe baza tehnologiei HP Smart Array livrează o performanță de top pentru industrie, asigurând operațiuni input/output pe secundă (IOPS) de aproximativ șapte ori mai rapide, în comparație cu performanțele arhitecturilor existente.(2) Folosind indicii analitici ai soluției HP SmartCache, sistemul va optimiza traficul de stocare pentru a garanta cea mai mică rată de latență și transparența investițiilor.
Ofertele actuale de servere nu pot soluționa nevoia continuă de echipamente de stocare și servere pentru volumele de date, ceea ce îi obligă pe liderii din IT să achiziționeze spațiu de date suplimentar și costisitor în centrele de date. Insă noua serie de servere HP ProLiant SL4500 rezolvă această problemă, livrând o densitate de stocare unică în industrie, de până la 240 terabiți (TB) pe un singur șasiu pentru unitatea rack de 4,3 inchi sau 2,16 petabiți (PB) prin 9 servere într-o unitate rack standard cu 42 de unități.(3)

Protejarea volumelor mari de date, simplificarea administrării și suport cu serverele HP ProLiant Gen8
Seria de servere HP SL4500, cel mai recent membru al familiei de servere HP ProLiant Generation 8 (Gen 8), este construită cu soluția HP ProActive Insight Architecture, care încorporează funcții inteligente și de automatizare care permit clienților:
•Să elimine perioadele de nefuncționare și să protejeze datele importante cu protecția automată a datelor și soluția HP Predictive Spare Activation, care mută datele pe un dispozitiv alternativ înainte ca defecțiunea să se producă.
•Să asigure productivitatea maximă a serverului cu soluția HP Active Health și să automatizeze actualizările firmware-ului cu soluția HP smart Update.
•Să utilizeze cele mai cuprinzatoare oferte de servicii, suport și garanție din industrie cu soluția HP Insight Online.
•Să reducă costurile energetice ale centrului de date și să îmbunătățească capacitatea de operare per watt cu până la 70% comparativ cu generațiile precedente, cu soluția HP Intelligent Infrastructure.(4)

HP îmbunătățește portofoliul extins de servere
De asemenea, HP a anunțat actualizări aduse portofoliul său de high-performance computing (HPC), care permit clienților să maximizeze beneficiile de performanță oferite de cele mai recente tehnologii de procesare de la Intel și NVIDIA.
Serverul HP ProLiant SL270s Gen8 oferă o densitate maximizată a procesorului, putând susține până la opt coprocesoare Intel® Xeon Phi™ sau opt unități grafice de procesare (GPU) per server. Serverele HP ProLiant SL270s și SL250s Gen8 susțin cele mai recente unități grafice de procesare NVIDIA Kepler și coprocesoarele Intel Xeon Phi recent lansate, permițând clienților să selecteze cel mai bun accelerator sau coprocesor pentru încărcările lor de lucru specifice.

Note
(1) Pe baza calculelor interne care compară serverele Dell PowerEdge R510 cu patru unități de stocare Dell Power Valut MD1200 direct atașate, care consumă 7 rack-uri, 28 de servere, 112 incinte JBOD (just a bunch of disks), 14 switch-uri de rețea, 448 de cabluri și 79 kilovați de energie, cu serverele HP ProLiant SL4500, care consumă 3 rack-uri, 6 cabluri de rețea, 168 de cabluri și 31 kilovați. Prin comparație, se obțin economii în valoare de jumătate de million de dolari în ceea ce privește costurile de achiziție (CAPEX), economii în valoare de un sfert de million de dolari în ceea ce privește costurile de energie, racire și distribuție și economii în valoare de 200.000 de dolari pentru închirierea spațiului fizic în centrul de date pe o perioadă de trei ani.
(2) Pe baza testelor interne care compară performanțele unui sever HP ProLiant G7 cu un drive 15K SAS standard, cu cele ale unui server HP ProLiant Gen8 cu un drive solid state.
(3) Pe baza calculelor interne. O configurație cu un singur nod pentru un server HP SL4500 este capabilă să asigure până la 60 de hard disk-uri cu TEHNOLOGIE SAS/SATA/SSD în format LFF (de 3,5 inchi) într-un șasiu rack cu dimensiunea 4,3 inchi. Utilizând hard disk-urile SAS/SATA care consumă 4 terabiți și care vor fi disponibile de la începutul anului 2012, fiecare server SL4500 va putea asigura o capacitate de stocare de 240 de terabiți. Un total de până la 9 servere SL4500 pot fi instalate într-un singur rack cu 42 de unități pentru a asigura o capacitate maxima de stocare de 2,16 petabiți, folosind 540 de dard disk-uri LFF cu capacitatea de 4 terabiți.
(4) Comparații interne HP între serverul HP G7 și HP ProLiant G8.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite