Gala „Femei în tehnologie“
Revista Market Watch a organizat recent Gala „Femei in tehnologie“ și a acordat pentru prima dată în România premiile „Femei in tehnologie”. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul companiei Intel Romania – sponsorul acestei prime ediții – și al partenerilor European Professional Women Network Romania (EPWN) și Girls in Tech.
Gala a fost deschisă de Bianca Ioan, vicepreședinte PR și network development EPWN România, care a făcut o trecere în revistă a situației antreprenoriatului feminin în România. Antreprenoriatul feminin din România a înregistrat o scădere dramatică în ultimii ani: dacă în 2009 aproximativ 42,9% din românce se gândeau să își lanseze o afacere, în 2010 doar 11% din acestea și-au menținut această aspirație.
„Avem un număr ridicat de antreprenoare în cadrul asociației, 15% din membre lucrează în industria IT&C“, a precizat Bianca Ioan.
Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager Intel Romania Software
Development Center. Premiul pentru "Carieră de succes în industria IT&C"
Prezentarea Amaliei Sterescu, Executive & Outsourcing Consultant, s-a concentrat asupra stimulării ascensiunii femeilor în ierarhia corporatistă.
„Nimeni nu este mai responsabil de evoluția propriei cariere decât noi înșine. Numai noi ne putem seta obiectivele de carieră, putem alege acele instrumente sau acele persoane care să ne ajute în această călătorie, astfel încât după o anumită perioadă de timp să putem vorbi despre o carieră“, a declarat Amalia Sterescu.
Mădălina Suceveanu CTO Orange România. Premiul pentru "Carieră de succes
în industria IT&C" (Premiu ridicat de Raluca Munteanu)
„În 2009, fetele dădeau admitere pentru licență la Cibernetică în proporție de 50,4%, în 2011 54,5%, iar anul acesta 50,7%. La masterat ponderea este mai mică, dar ascendentă, de la 42,8% în 2009, la 48,2% anul acesta“, a subliniat Prof. Dr. Virginia Mărăcine, Departamentul de Informatică și Cibernetică Economică, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică ASE.
Microsoft România Premiul pentru "Promovarea diversitatii organizationale" (Premiu ridicat de Vlad Bog, Director HR)
Deși statisticile la nivel european în ceea ce privește numărul de femei angajate în industria IT&C nu sunt favorabile, pe plan local din ce în ce mai multe tinere aleg să lucreze în acest sector. În Microsoft România, în prezent, conform informațiilor oferite de Vlad Bog, director de resurse umane, în echipele tehnice lucrează aproape 35% femei.
Girls in Tech Premiul pentru "Cea mai bună iniţiativă de susţinere a
femeilor din IT&C" (Premiu ridicat de Cătălina Rusu)
„În Intel Romania Software Development Center credem cu tărie că o echipă de R&D diversă este mai creativă, lucrează mai bine împreună şi dezvoltă produse ce oferă o experienţă mai bună clienţilor, înţelegând mai bine diversitatea dorinţelor clienţilor. În centrul din România organizăm zile ale porţilor deschise, în care invităm tinere din liceele şi facultăţile bucureştene să facă o vizită în birourile Intel. Astfel, ele pot afla mai multe despre proiectele noastre din România şi, mai important, au şansa să discute cu colegele noastre de la Intel şi să afle ce înseamnă să fii femeie într-o corporaţie în IT, cum împacă viaţa de familie şi cariera, să schimbe păreri, să înveţe lucruri noi. Intern, cultivăm valorile umane deja existente şi încurajăm schimbul de experienţă şi mentoratul între angajate. Recent, am lansat programul WIN (Women at Intel Network) în cadrul căruia organizăm prezentări cu invitate de marcă din industria românească pe teme de dezvoltare personală şi profesională“, a declarat Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center.
Irina Oprea, Director general System Innovation RO Premiul pentru
"Antreprenoriat feminin in IT"
Evenimentul s-a bucurat de prezența doamnei Floarea Șerban, prima femeie general din Armata Română și secretar de stat pentru armamente în Ministerul Apărării Naționale, care a împărtășit audienței câteva dintre cele mai importante momente ale carierei sale, construită într-o altă lume dominată de bărbați.
Mentoringul joacă un rol important în atragerea, reținerea și avansarea femeilor în poziții de conducere. Pe cine alegem ca mentor? În cadrul panelului cu această temă, Amalia Sterescu, Dana Marca, din partea EPWN, Monica Ene-Pietroșanu și Cătălina Rusu, din partea Girls in Tech, au vorbit audienței despre situația programelor de mentoring pentru femei în România și avantajele de a avea un mentor.
Tags: Femei in tehnologie, Girls in Tech, premiile Femei in tehnologie, European Professional Women Network Romania, Intel Romania
Parerea ta conteaza:
(0/5, 0 voturi)