Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Zitec a organizat a doua ediţie a maratonului de programare ZiHack 2012

13 Decembrie 2012



Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online, a organizat cea de a doua ediție a hackathon-ului intern de 24 de ore, la care au participat cu șase proiecte inovatoare 34 de persoane din companie și din exteriorul acesteia.ZiHack reprezintă un exercițiu de îmbunătățire a performanțelor echipei noastre, care a devenit foarte apreciat. Tocmai de aceea ne-am propus să continuăm organizarea acestui gen de eveniment intern, ale cărui rezultate sunt concludente. Astfel, dacă la ediția de anul trecut am avut 20 de colegi înscriși la maratonul de programare intern, anul acesta numărul lor a urcat la 34, împărțiți în șase echipe”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner Zitec.
Echipele înscrise la hackathon-ul organizat de producătorul local de aplicații online și-au ales singure ideile de proiect, compania oferind acestora doar cadrul și premiile.
Pe lângă orele de creație, design și programare efectivă, la care au fost asistați și sprijiniți din punct de vedere tehnic în realizarea proiectelor, participanții ZiHack 2012 s-au bucurat și de diverse momente de relaxare și distracție. Aceștia au avut la dispoziție maseuri, au avut posibilitatea de a-și face tatuaje cu henna, au ascultat muzică live și s-au destins la un episod de stand-up comedy.
“Sesiunile de hacking au fost combinate cu momente de destindere pentru a ajuta echipele înscrise la maraton și pentru a le îmbunătăți performanțele. Practic, întreg evenimentul a fost realizat cu acest scop, să ne simțim bine împreună, cât și pentru a îmbunătăți capacitatea de estimare a timpului necesar pentru anumite funcționalități și pentru a sublinia faptul că un proiect este gata atunci când este livrat, nu când este gata pe stația de lucru”, a explicat Alexandru Lăpușan.
Secretara Zitec a luat marele premiu pentru utilitate, funcționalitate, potențial de business și complexitate tehnică
Echipa Ziva, formată din Ștefan Stoica, Cosmin Marin, Alex Enciu, Alin Roman, Bogdan Grigore și Bogdan Ungureanu, a luat marele premiu pentru realizarea secretarei virtuale Zitec – Zecretary.
Software-ul creat are mai multe funcționalități, printre care se numără cea de recunoaștere facială, care permite “secretarei” virtuale să întâmpine vocal și personalizat membrii echipei Zitec. De asemenea, secretara virtuală anunță persoane din companie în momentul în care sosește un curier, anunță departamentul de HR atunci când ajunge un candidat pentru un interviu sau îi înștiințează pe cei care participă la o anumită întâlnire când vin invitații. Persoana cautată poate răspunde în scris, prin intermediul unei aplicații uzuale de mesagerie, iar secretara virtuală va citi textul respectiv vizitatorului aflat în spațiul de recepție.
www.MyPartyQ.com – premiu pentru cel mai bun produs software și de divertisment
The Exequeuetives, echipă formată din Nicu Budacu, Lucian Stuparu, Bogdan Ghervan, Marius Ghițoiu, Adi Limbasan și Radu Mărunțelu (invitat), au realizat o aplicație care permite utilizatorilor să creeze playlist-uri muzicale la diverse petreceri, propunând piese disponibile pe YouTube.com prin intermediul telefonului mobil. Nu există o limită referitoare la numărul de persoane care pot adăuga melodii în listă sau referitoare la numărul de cântece. Aplicația este deja folosită în sediul Zitec, acesta fiind dotat cu un sistem audio în toate spațiile de relaxare, în băi și pe holuri.
www.Pimpboard.me – premiu pentru viralitate, coeziune a echipei și grad de utilizare
Lords of the Boards sau, altfel spus, echipa compusă din Laura Michaud, Silviu Someșan, Florin Baicu, Cătălin Tănăsescu, Cristian Ghinea, Bilen Mujdaba și Costinela Nistor, au elaborat o aplicație menită să ajute utilizatorii rețelei sociale Pinterest să creeze board-uri speciale rapid și ușor. Tot ceea ce trebuie să facă utilizatorii este să încarce o poză și să selecteze numărul de board-uri dorit. Rezultatul va fi o imagine unitară compusă din board-urile Pinterest. Un exemplu de utilizare îl puteți vedea chiar pe pagina Pinterest a companiei: http://pinterest.com/zitec/
BrandPeeps, Birthday Planner și Bea-cu-mine
The Social Miners (Gabriel Croitoru, Răzvan Goga, Victor Stroe, Cătălin Rotariu, Alex Axon, Oana Dumitrescu) au realizat o aplicație care permite utilizatorilor să compare strategia lor de marketing pe rețelele de socializare cu cea a competitorilor. BrandPeeps oferă informații despre numărul de like-uri, share-uri, implicarea utilizatorilor și alți factori importanți care sunt luați în considerare în clipa în care se tabilește o strategie. În plus, trebuie adăugat faptul că aceasta aplicație accesează doar informațiile publice ale utilizatorilor.
Team Fill In The Blanks (Cristi Burtan, Andrei Ciovica, Marius Balteanu) au dezvoltat o aplicație menită să ajute departamentul de HR al Zitec în planificarea de petreceri surpriză cu ocazia zilelor de naștere sau onomastice ale persoanelor din companie.
The Socially Awesome Penguins (Tiberiu Popovici, Vlad Roșca, Vlad Ștefănescu, Adina Nichitean, Cristian Gigoiu – invitat, Andrei Băicoianu – invitat) au realizat un robot care prepară cocktail-uri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite