Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Cisco lanseaza Connected Mobile Experience

19 Decembrie 2012



Cisco a lansat Cisco Connected Mobile Experience, o platforma contextuala de analiza a datelor pentru serviciile wireless bazate pe localizare, si un kit de aplicatii pentru dezvoltatori.
Utilizand analizele de date contextuale avansate Cisco, atat companiile mari cat si cele mici isi pot dezvolta retelele wireless, pot personaliza continutul astfel incat sa ofere servicii de localizare specifice, relevante, oportune si precise. De asemenea, solutia ajuta la intelegerea mai buna a comportamentului consumatorului, cum ar fi traseul vizitatorilor in locatie si operarea unor schimbari in caz de nevoie.


„Tehnologiile wireless au aparut cu 10 ani in urma, totusi putem observa cum in prezent devin din ce in ce mai importante. Pe de alta parte, odata cu explozia dispozitivelor mobile, companiile si institutiile trebuie sa asigure angajatilor acces securizat si simplu la internet, atat prin cablu cat si wireless. Schimbari majore apar si in materie de retele wireless publice. Aeroporturile, magazinele, hotelurile, stadioanele, spitalele, muzeele si alte spatii publice sau comerciale se confrunta cu o crestere semnificativa a numarului de dispozitive mobile. Operatorii acestor locații incearca sa mareasca banda retelelor. In acelasi timp ei pot crea noi servicii prin combinarea retelei WiFi cu analiza locatiei.” a declarat Cristian Popescu, manager general, Cisco Romania.


Prognoza Cisco Visual Networking Index (VNI) arata ca oportunitatile de afaceri in domeniul mobilitatii sunt in crestere. Studiul estimeaza ca pana in anul 2016, numarul conexiunilor mobile va ajunge aproape de 18,9 miliarde. Numarul dispozitivelor mobile care se pot conecta wireless la internet va creste cu 300%, ajungand la 2 miliarde pana in anul 2015, potrivit ABI Research. De asemenea, conform previziunilor ABI Research, traficul Wi-Fi va creste si el cu 34% pana in 2016, cand va ajunge la jumatate din totalul traficului IP.
Bazandu-se pe recenta achizitie Cisco a tehnologiilor ThinkSmart, pe serviciile de localizare si caracteristicile analitice incluse in Cisco Mobility Services Engine (MSE), ca parte a solutiei Unified Access, Cisco furnizeaza o retea inteligenta pentru retail, turism, sanatate, educatie si alte domenii.


Printre clientii care deja au implementat aceasta solutie se numara: Aeroportul din Copenhaga și Muzeul de Istorie Naturala Fernbank din Atlanta.
Aeroportul Copenhaga Cisco Advanced Location Analytics, in parteneriat cu furnizorul international de transport IT aerian SITA, pentru a monitoriza fluxul din terminalul international. Astfel, in Aeroportul Copenhaga se poate determina in timp real numarul de angajați de securitate si nivelul de personal necesar pentru a oferi suport optim pasagerilor.
Muzeul de Istorie Naturala Fernbank din Atlanta, Georgia este un pioner al utilizarii tehnologiei pentru dezvoltarea domeniului educational. O noua aplicatie gratuita ajuta vizitatorii sa exploreze muzeul beneficiind de expertiza unui paleontolog. Jurnalul de expetiza Fernbank include o combinatie de elemente audio si video, touch-screen, animatii, teste cu raspunsuri, facilitați de luat note, activate in functie de localizarea utilizatorului in muzeu.


Noile capacitati de retea pentru Cisco Mobility Servicies Engine includ:
- Servicii de descoperire in retea (Network Services Discovery) – retelele wireless pot fi folosite pentru a detecta, conecta si include utilizatorii de dispozitive mobile in propriile retele.
- Analiza locatiilor (Location Analytics) care ofera analiza locatiilor in timp real si informatii din trecut in timp ce utilizatorii de dispozitive mobile se deplaseaza prin locatie.
- Portarul mobil (Mobile Concierge) ofera companiilor posiblitatea de a interactiona cu utilizatorii de dispozitive mobile printr-o aplicatie nativa de pe un dispozitiv mobil. Cisco ofera un kit de dezvoltare a software-ului pentru a usura elaborarea de aplicatii de servicii care utilizeaza Cisco MSE. De asemenea, „Portarul mobil” ofera afacerilor o platforma inteligenta de construire a unor promotii adresate direct clientilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite