Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

SAP, nominalizată lider pe segmentul soluţiilor analitice pentru „Big Data”

22 Ianuarie 2013



SAP, furnizor mondial pe piaţa de soluţii software de business, a fost nominalizată de către compania de consultanţă Forrester Research Inc. lider pe segmentul soluţiilor analitice pentru „Big Data” în cadrul raportului „The Forrester Wave: Big Data Predictive Analytics Solutions, Q1 2013.” În urma evaluării, SAP a fost nominalizată lider datorită arhitecturii puternice şi a strategiei de dezvoltare, principalul diferenţiator în faţa concurenţilor fiind platforma SAP HANA.
„În mai puţin de doi ani, SAP a reuşit să se poziţioneze ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor analitice pentru „Big Data” datorită capabilităţilor de analiză în timp real oferite de platforma SAP HANA şi a soluţiilor conexe, care cuprind întreg ecosistemul organizaţiilor”, a declarat Steve Lucas, vicepreşedinte executiv al SAP şi directorul general al diviziei Database & Technology din cadrul companiei. „SAP este determinată să ajute clienţii să inoveze prin utilizarea noilor aplicaţii intuitive, uşor de implementat şi dezvoltat în cadrul platformei de analiză în timp real SAP HANA”, a adăugat Lucas.
Forrester a evaluat punctele forte şi punctele slabe a 10 companii din domeniu pe baza a 51 de criterii diferite, care să reflecte cerinţele actuale ale pieţei, necesare tuturor furnizorilor de soluţii analitice pentru „Big Data”. Printre acestea se numără oferta curentă, strategia de dezvoltare şi prezenţa pe piaţă. Potrivit Forrester, furnizorii din categoria lider oferă un set amplu de algoritmi pentru analiza datelor, arhitecturi care pot gestiona „Big Data” şi instrumente pentru analiştii de date, care cuprind întreg spectrul soluţiilor analitice predictive.
Potrivit raportului, „SAP se diferenţiază şi prin plasarea platformei SAP HANA în centrul ofertei comerciale, inclusiv prin librăria de soluţii analitice predictive (PAL), precum şi a instrumentelor de modelare a datelor”.
„Nominalizarea SAP ca lider pe segmentul soluţiilor analitice, precum şi alte nominalizări obţinute în ultima perioadă din partea unor companii de consultanţă de renume internaţional, sunt o dovadă în plus a nivelului ridicat de calitate, performanţă şi inovaţie pe care soluţiile SAP le înglobează”, a apreciat Valentin Tomşa, directorul general al SAP România.
SAP HANA ajută organizaţiile să valorifice potenţialul de business al „Big Data”, având posibilitatea să acceseze şi să utilizeze informaţii de la 10.000 până la 100.000 de ori mai rapid decât înainte. Putând utiliza informaţiile în timp real, companiile pot reacţiona rapid pe măsură ce noile scenarii de business se desfăşoară.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite