Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ERP >> Stiri si comunicate

Ce pregateste Wizrom pentru 2013?

24 Ianuarie 2013



2012 a adus grupului de firme Wizrom (Wizrom Software, WizSalary şi filialele externe) cea mai mare creştere a cifrei de afaceri de ultimii trei ani şi anume 8%, la valoarea netă de 6,65 milioane euro. Tot anul trecut a fost generat şi cel mai mare număr de noi clienţi – 261, echivalent cu o creştere de 7,36%, care au ridicat numărul total de clienţi ai Wizrom la 3.546, cu o bază instalată de peste 32.000 de licenţe.
Conform declaratiilor oficiale, verticalele productie si servicii au inregistrat cea mai mare crestere in 2012, tendinta care se va pastra si in 2013. Pentru anul curent, Wizrom se asteapta la o evolutie pozitiva, sustinuta de interesul tot mai mare al companiilor locale pentru retehnologizare. Conform unor analize proprii, cca jumatate din companiile vizate de Wizrom detin si opereaza solutii informatice mai vechi de 10 ani, solutii care sunt depasite tehnologic sau pentru care nu mai exista servicii de suport. O buna parte dintre aceste companii au fost interesate de implementarea unor solutii noi cu ajutorul fondurilor europene, au facut analize in acest sens dar cum sustinerea financiara nerambursabila intarzie vor opta pentru fonduri proprii, alte surse de finantare sau chiar pentru solutii in regim SaaS, care nu implica investitii initiale apasatoare. Un element ca va ajuta la derularea proiectelor in urmatorii ani, este si faptul ca tot mai multi manageri au deja experienta unei implementari de ERP, iar cerintele acestora devin tot mai bine definite.
Complementar, pentru anumite verticale, 2013 va aduce schimbari de natura legislativa care vor avea un impact important si asupra sistemeor informatice. Spre exemplu, din luna iulie, companiile locale active pe segmentul food and beverages sunt obligate sa respecte reglementarile europene din domeniul trasabilitatii alimentare, atat fizic dar si scriptic pentru a urmari traseul unui produs de la stadiul de materie prima pana pe raftul magazinelor. Wizrom are deja proiecte functionale din punct de vedere al trasabilitatii, iar compania este pregatita pentru orice solicitari similare din partea pietei de profil. Din punct de vedere al SaaS (software ca serviciu) Wizrom considera ca piata locala este inca la inceput de drum si ca ERP-ul nu este cea mai potrivita solutie pentru a fi livrata in acest mod. Oficialii companiei sunt constienti, totusi, ca directia cloud computing este bine trasata dar este nevoie de timp si efort de promovare pentru ca piata sa acccepte acest model de business. Wizrom ofera in mod curent solutii de business in regim SaaS si are colaborari cu centre de date ale IBM, Romtelecom si MediaSat pentru a oferi infrastructura necesara. Alaturi de ERP, in 2013 Wizrom va pune accent pe solutii de Business Analytics deoarece numeroase companii au deja mai multe solutii operationale si detin volume mare de date calitative despre clienti, date catre trebuie gestionate intr-un mod eficient si transformate in avantaj competitiv precum si pe solutiile de Supply Chain Management. Complementar, prin colaborare cu parteneri din Israel, Wizrom va lansa acest an si solutii noi la nivel de securitate si continuitate operationala, destinate cu precadere companiilor mari.

“Şi anul trecut am demonstrat că Wizrom este o companie solidă şi capabilă să aibă un parcurs pozitiv indiferent de fluctuaţiile mediului economic, datorită schimbărilor operate atât în structură cât şi la nivel de model de business. Am oferit clienţilor posibilitatea de a implementa soluţiile noastre pe baza SaaS, oferind un ROI rapid și excelent, am lansat soluții inovatoare și puternice, am încheiat parteneriate cu producători de software consacrați”, a declarat Adrian Bodomoiu, director general Wizrom.






Pentru 2012, structura veniturilor Wizrom Software a fost: 31% din vanzare licente, 34% din mentenanţă, 35% din alte servicii de business (analiză business, procese, dezvoltări personalizate, outsourcing, altele). Grupul de firme Wizrom avea la sfârşitul anului trecut un număr de 160 de angajaţi, cu 15% mai mult decât la finele lui 2011.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite