Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Ixia lansează XAir, o soluție pentru validarea și optimizarea performanței LTE

28 Ianuarie 2013



Ixia a anunţat soluția XAir, destinată validării performanțelor stațiilor de bază LTE și îmbunătățirii calității rețelelor deținute de operatori. Fiind prima soluție completă de validare a stațiilor de bază LTE, XAir simulează comportamentul real al utilizatorului de tehnologie mobilă, astfel încât operatorii să beneficieze de informații consistente în momentul în care își aleg echipamentele, când proiectează rețele mobile flexibile sau pentru a-și planifica corect capacitatea și pentru a soluționa rapid problemele pe care le întâmpină.
LTE este tehnologia mobilă cu cea mai rapidă dezvoltare din toate timpurile, piața de infrastructură pentru rețele LTE fiind estimată să atingă 17.5 miliarde USD până în 2016, conform Infonetics, companie de top în domeniul cercetării. Înainte ca operatorii să cheltuie miliarde de dolari pe echipamente și implementări LTE, aceștia trebuie să evalueze și să valideze calitatea experienței utilizatorilor de rețea (în engl. “Quality of Experience”, “QoE”), acest proces fiind necesar înainte ca tehnologia să fie pusă la dispoziția abonaților. Stațiile de bază LTE sunt elementul cel mai important al rețelelor LTE, ca urmare performanța, capacitatea și calitatea acestora influențează semnificativ percepția asupra calității experienței de utilizare.
Soluția XAir prezentată de Ixia este singurul produs din industrie care poate susține trei dimensiuni critice ale validării unei rețele LTE: modelarea realistă a abonaților și serviciilor, scalabilitate la nivel foarte mare și măsurători complexe ale indicilor QoE. Suportul asigurat tuturor celor trei elemente este critic pentru evaluarea corectă a stațiilor de bază LTE. XAir asigură modelarea realistă a abonaților, prin simularea aplicațiilor online de tip voice și video, toate tipurile de mobilitate LTE și modelarea caracteristicilor radio – atât la limita ariilor de transmisie (engl. “cell edge”), cât și în zona centrală de transmisie, precum și mobilitatea utilizatorilor. XAir este o soluție extrem de scalabilă, asigurând suport pentru peste 1000 de echipamente de emulare per sector și peste 6000 per șasiu. Utilizarea XAir poate optimiza calitatea transmisiilor de tip voice, inclusiv voice over LTE (VoLTE) și și a celor de tip video, solicitând infrastructura prin simulare de trafic real și măsurând calitatea experienței de utilizare. Printre alte caracteristici se mai numără:
•Testarea completă end-to-end a rețelei LTE, de la stația de bază LTE, prin elementele rețelei de legătură (eng. “backhaul”) și celei principale, până la centrul de date.
•Analiza QoE și calcularea valorilor aferente fiecărui flux de trafic.
•Mobilitatea pe sectoare multiple.
•Acuratețe sporită de 10 MHz încorporată pentru sincronizarea timpului de pornire a transmisiei din stația de bază.
•Soluție perfect compatibilă cu șasiurile și modulele de încărcare Ixia XM și XG pentru testări coordonate cu alte echipamente hardware și aplicații de teste de la Ixia.
“Pe măsură ce tehnologia LTE devine tot mai populară, crește și necesitatea de a măsura și a optimiza rapid și cu acuratețe performanța mobilității, întregul proces începând la nivelul stației de bază,” a spus Stéphane Téral, principal analyst, mobile infrastructure and carrier economics, Infonetics. “Utilizatorii mobili se așteaptă la o experiență de foarte bună calitate de la orice serviciu 4G, aceasta depinzând de performanța stației de bază. Testarea riguroasă acestor stații de bază prin simularea volumului și comportamentului real al aplicațiilor pentru utilizatori este un avantaj competitiv al soluției XAir de la Ixia.”
“Pe măsură ce consumatorii continuă să adopte dispozitive LTE, este important ca operatorii să fie capabili să ofere aceste servicii la o calitate a experienței pe măsura așteptărilor și să se asigure de faptul că stațiile de bază sunt pregătite pentru un trafic real,” a spus Joe Zeto, director, product marketing, Ixia. “Soluția XAir le oferă operatorilor informații cheie privind performanța rețelei LTE, pe care le pot folosi pentru a identifica și a rezolva problemele cu care se vor confrunta utilizatorii finali, permițându-le, în același timp, să mențină calitatea foarte bună a experienței de utilizare. În contextul în care industria devine din ce în ce mai competitivă în ceea ce privește serviciile bazate pe LTE, soluția XAir le permite operatorilor să administreze corect performanța stațiilor de bază LTE și să aducă mai rapid aceste produse pe piață.”



Tags: LTE, Ixia, XAir

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite