Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

"Pentru noi conteaza doar multumirea clientilor" - Interviu cu Iulian Stefan, General Manager Julsoft Group

15 Februarie 2006




Din punctul meu de vedere, domeniul medical, desi este vizat de firme importante, ofera in continuare importante oportunitati. Aceasta convingere a stat la baza dezvoltarii, alaturi de oameni de specialitate, a unei aplicatii pentru institutiile medicale, Medical Data Management, aplicatie bazata pe un motor SQL Server. Cele mai de succes implementari sunt la spitale mari, ca Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Bucuresti. Avem in plan si abordarea sectorului privat prin adaptarea unor module din aceasta aplicatie pentru organizatii mai mici. Consider insa ca pentru spitale este inca nevoie de solutii informatice cu preturi accesibile.


Care este ponderea produselor
in cifra de afaceri a companiei?


Nu am facut o analiza atenta a acestor date. Aplicatiile din categoria Reports reprezinta motorul acestei afaceri. Initial, Report Manager reprezenta 90% din venituri, acum nu depaseste 50%.
Perspectivele sunt sa dezvoltam uniform toate produsele, mai ales ca acestea, ca si echipa, au atins un grad multumitor de maturitate. De asemenea, mi-as dori ca rata de personalizare a aplicatiilor la clienti sa scada.


Ce importanta acordati
serviciilor oferite clientilor?


Inainte de a incepe aceasta afacere, am lucrat in diverse companii mai mici sau mai mari. Aceasta experienta m-a facut sa inteleg ca in relatia cu clientul, la fel de importanta ca produsul oferit sau poate mai importanta, este partea de implementare. Alocarea de resurse suficiente pentru analiza de sistem si serviciile de implementare, chiar daca acestea sunt costuri suplimentare pentru companie, cresc nivelul de multumire al clientului. Am pus mare accent pe colaborarea dintre echipa de implementare si cea de analiza-testare-dezvoltare si pe experienta oamenilor in lucrul cu clientii. Implicarea si pregatirea oamenilor, dar si capacitatea mare de personalizare a aplicatiei, a maparii acesteia pe cerintele exprese ale clientului, ne-au ferit de esecuri. Mai mult, am avut mare grija cand sa spunem nu unui client. Am analizat cu atentie clientii pe care i-am acceptat pentru ca satisfactia acestora sa fie deplina. In etapa de analiza sunt clienti carora le facem propuneri privind imbunatatirea proceselor de afaceri, mai ales celor din domenii de activitate similare, dar, din punctul meu de vedere, fluxul de business difera in functie de stilul de management si incercam sa respectam cat mai mult cerintele clientului.
Care credeti ca sunt avantajele
colaborarii cu o firma
ca Julsoft Group?


Sunt anumite lucruri la care patronii romani sunt atenti: receptivitate fata de cerinte, atitudinea fata de client, costuri. In egala masura, conteaza si simplitatea unei oferte, pentru ca firmele mici nu sunt dispuse sa aloce sume suplimentare consistente pentru servicii complementare. Un alt avantaj este ca noi suntem calibrati pe specificul si nevoile firmelor locale romanesti. Angajatii din firmele mici si medii nu sunt obisnuiti cu ideea de implementare, ei avand mai mult aplicatii la cutie si atunci trebuie alocata mai multe atentie si resurse acestor aspecte.


Ce planuri aveti pentru 2006?

Ca manager trebuie sa ai foarte mare grija in momentul in care te diversifici atat de mult pe piata. Avem 4-5 solutii distincte si e destul de dificil sa sustii un plan atat de larg.
Fiecare produs necesita investitii, atat la nivel financiar, cat si ca resurse alocate. Ne propunem o crestere sanatoasa. Am investit major in aplicatii si resurse si, chiar daca am avut cresteri consistente, e loc de mai bine.
Am realizat in 2005 o crestere semnificativa a cifrei de afaceri fara o politica agresiva si fara sa cautam sa vindem cu orice pret. Ca functionalitati, ne putem compara cu orice solutii similare din piata si cred ca putem exploata orice oportunitate.
Reports Manager
Best Computers - Import si distributie produse IT
Biesterfeld Spezialchemie Romania - Producator si importator de produse chimice
Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti - Organism de gestiune colectiva a drepturilor artistilor interpreti
Coneco Romania - Comercializare si distributie materiale pentru amenajari interioare
Enid - Comercializare materiale de constructie
Foodicom - Distributie si comercializare produse alimentare
Hauraton - Import si distributie materiale de constructii
IT Works - Import si distributie produse IT
Irex Romania - Import si distributie piese hidraulice
Metanef - Import-export in comision produse metalurgice
Milca - Echipamente si accesorii pentru garaje
NOAA Computers - Import si distributie produse IT
Riga International - Amenajari interioare si exterioare
Texmod - Productie, import si export de confectii
Ucrom 94 - Import si distributie instalatii termice si materiale de constructii
Veka Romania – Import si distributie materiale pentru tamplarie aluminiu si PVC
Wintech - Import si distributie materiale de constructii si feronerie
Reports RoTrans
Melinda Impex - Transportator intern si international de marfuri
Omniasig - Societate de asigurare si reasigurare
Interwest - Distributie si comercializare de produse alimentare
Insib Sibiu - Constructii civile si industriale


Medical Data Management
Institutul Clinic Fundeni - Centrul de Gastroenterologie si Hepatologie
Institutul Oncologic Bucuresti Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu


Reports Palm
Eurial Invest - Importator si distribuitor de automobile si piese Peugeot
Trident Medias - Retea magazine de tip megamarket



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite