Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

QlikView este pozitionata de Gartner in cadrantul liderilor pentru al treilea an consecutiv

21 Februarie 2013QlikTech, furnizor de soluţii de Business Discovery – Business Intelligence (BI), anunță pozitionarea sa în Cadranul Liderilor în „2013 Business Intelligence and Analytics Platform Magic Quadrant report” realizat de Gartner. Este pentru al treilea an consecutiv în care platforma QlikView își menține această poziție, datorită abilităților de execuție și viziunii tehnologice. Rapoartele Magic Quadrants realizate de Gartner oferă o imagine a performanţelor vendorilor din acest segment de piaţă, pentru a ajuta utilizatorii să îşi aleagă în mod informat furnizorii de produse şi servicii.
Potrivit raportului, „Gartner vede din ce în ce mai des organizaţii care îşi construiesc analize de business care se bazează pe funcţionalităţi avansate de vizualizare interactivă. Acestea permit utilizatorilor să exploreze mai uşor datele, pe mai multe nivele de detaliu, şi să realizeze rapid conexiuni între ele.” Raportul specifică și că „vendorii activi în această piață au depus eforturi foarte mari pentru a indeplini această cerință a utilizatorilor. Dacă ar trebui să stabilim tema principală a așteptărilor pieței în 2012, aceasta ar fi, de departe, Data Discovery.”
„Acesta este un an foarte important pentru noi, deoarece fiecare vendor din Cadranul Liderilor oferă facilități de tip self-service BI, iar acesta arată că noi am reușit să aducem o inovație care a transformat o întreagă industrie”, spune said Lars Björk, Chief Executive Officer la QlikTech. „Am fost dintotdeauna o forță inovatoare în industria de BI și toate noutățile pe care noi le-am introdus de-a lungul anilor în această categorie pe care noi am creat-o ne oferă acum un avantaj competitiv. Este extraordinar să îți mentii poziția de lider într-o piață aflată în continuă crestere și pe care noi am generat-o. Gartner ne-a monitorizat evoluția de la poziția de vendor vizionar către cea de challenger și, în prezent, cea de lider, pe care o vom dezvolta mulți ani de acum înainte, într-o piața care evoluează permanent.”
QlikTech crește continuu în noua categorie de BI cotrolat de utilizatori, pe masură ce companiile caută alternative la soluțiile software clasice, care le consumă prea multe resurse și timp, pe măsură ce cantităţile de date ajung la dimensiuni de tipul Big Data. În iunie 2012, QlikTech a achiziţionat soluția Expressor de management al datelor pentru a facilita expansiunea implementărilor QlikView, astfel încât utilizatorii să aibă datele de care au nevoie pentru a lua decizii mai bune, în medii IT cu cerințe deosebite de securitate informațională și criterii aparte de guvernanță corporativă. În toamna lui 2012, compania a anunţat QlikView Direct Discovery, o nouă facilitate care permite extinderea experienţei asociative de lucru din QlikView pe structuri de date provenite din surse externe de tip Big Data şi permite combinarea acestor date cu cele stocate deja în memorie. Această abordare este disponibilă tuturor utilizatorilor și poate fi completată cu o experientă de lucru în medii mobile, colaboraționale sau de tip social-media.
De-a lungul acestor ani de inovare continuă și de schimbare a conceptelor de BI, QlikTech își mentine angajamentul de a deveni standardul de facto la nivel mondial pentru modul în care oamenii pot obține o perspectiva completă din datele lor. Cu tehnologia patentată de bază a lui QlikView, experiența asociativă, lucrul colaborativ și capabilități mobile, utilizatorii pot solicita și pot răspunde la o multime de întrebări, fie singuri, fie în echipe și grupuri, ori de câte ori apar astfel de cerințe. Utilizatorii pot continua să exploreze informațiile în mod liber, mai degrabă decât să fie limitați la o cale predefinită de analizare și să aduca rapid mai multă valoare unor astfel de implementări, care pot deveni productive în doar câteva zile sau săptămâni.
În România, QlikTech este reprezentată de partenerii Relevance Management, Winfo Expert Consult, Q&Q Info Consult, Plaut Consulting Romania, Crescendo International și Matricia Solutions.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite