Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Menţinerea standardului de excelenţă în țară şi creşterea prestigiului pe plan european, priorităţile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare

27 Martie 2013




Studenţii facultăţii sunt sistematic antrenaţi în activităţile de cercetare din facultate. Cei mai mulţi studenţi doctoranzi au ca tematică a tezei de doctorat un subiect legat de un grant de cercetare ştiinţifică. În anumite cazuri, companiile oferă burse de cercetare pentru studenţii la doctorat. Studenţii de la masterat au activitatea de cercetare ca o componentă obligatorie a curriculei, iar studenţii de la licenţă activează în cadrul cercurilor ştiinţifice studenţeşti, rezultatele fiind publicate în revista facultăţii Computer Science Master Research, dar şi în cadrul conferinţelor internaţionale.

În facultate, pentru studenții ciclului de licență și, de curând, şi pentru cei de la masterat, există un program de stagii de practică în companii. O bună parte a acestui program se desfășoară sub egida inițiativei „Stagii pe Bune“, care oferă o platformă electronică în care studenții găsesc oferte de stagii în companiile care își înscriu aceste oferte în platformă. O altă parte a programului de stagii de practică se desfășoară în cadrul proiectelor finanțate din fonduri structurale de tip POSDRU: CASIA, 3DXP, TRIPOD. În facultate funcționează o serie de laboratoare didactice și de cercetare în parteneriat cu companii de prestigiu. Scopul acestor laboratoare este crearea unui program integrat de activități în comun, la care participă studenți din diferite cicluri de învățământ, cadre didactice din facultate și specialiști de înaltă competență din compania respectivă.

Cu ce provocări vă confruntaţi în acest domeniu?

Cercetarea de calitate necesită resurse materiale, spaţii, dotări şi personal suport. În ultimul timp ne confruntăm cu o semnificativă scădere a fondurilor alocate cercetării la nivel naţional şi cu o acută lipsă de personal suport. Lipsa surselor de finanţare destinate activităţii de cercetare, a personalului suport şi, mai ales în cazul facultăţii noastre, a unor spaţii adecvate destinate cercetării şi inovării, va avea un impact negativ atât asupra activităţii didactice, cât şi a celei de cercetare. Cred că se impune cu necesitate luarea unor măsuri pentru îndreptarea acestei stări de fapt.

Un loc excelent în care puteţi afla informaţii suplimentare despre facultate este site-ul facultăţii: http://acs.pub.ro
Detalii despre programele de masterat: http://acs.pub.ro/educaţie/master
Revista Computer Science Master Research: http://csmr.cs.pub.ro/index.php/csmr

Rezultate de exceptie in ultimii 5 ani

- 612 ISI Web of Science lucrări publicate, din care 157 în reviste cotate ISI
- 271 de articole în reviste şi conferinţe internaţionale
- 221 de cărţi şi capitole de carte, dintre care 45 publicate în edituri internaţionale
- Peste 130 de granturi de cercetare finanţate la nivel naţional
- 27 de granturi R&D finanţate la nivel internaţional, din care 2 coordonate de facultate
- 50 de manifestări ştiinţifice şi şcoli de vară organizate
- 500 de membri în comitetele de program ale unor evenimente ştiinţifice naţionale şi internaţionale (conferinţe, workshop-uri etc.)
- 150 de titluri de doctor acordate convenţii de cooperare cu peste 40 de universităţi din UE şi Statele Unite ale Americii
- 380 de mobilităţi de studenţi şi cadre didactice din facultate în universităţi din străinătate
- 20 de parteneriate pentru activităţi didactice şi de cercetare cu firme de prestigiu din industria IT şi automatică



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Eu
Exceptionali profesori, inclusiv betivul ala senil care preda structuri de date si algoritmi la automatica. Cand o sa il dati afara?
12 Aprilie 2013, 03:06:18