Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cluj IT Cluster şi Tineret@Cluj-Napoca 2015 lansează concursul de idei Cluj 2.0

09 Aprilie 2013



Cluj IT Cluster, cel mai important cluster în domeniul IT la nivel naţional, în colaborare cu asociaţia Tineret@Cluj-Napoca 2015 (Capitala Europeană a Tineretului), lansează concursul de viziune Cluj 2.0 cu scopul de a genera idei şi soluţii creative pentru proiectul de dezvoltare urbană integrată, Cluj Innovation City. Competiţia este deschisă studenţilor din toate domeniile – de la IT, Arhitectură, Ştiinţe Economice şi Drept la Sociologie, Administraţie Publică, Educaţie sau Arte – din cadrul universităţilor clujene şi nu numai.
Proiectul Cluj Innovation City vizează crearea unui oraş inteligent, aliniat la politicile mondiale de dezvoltare economică, tehnologică, ecologică, arhitecturală, administrativă şi socială. Concursul îşi propune să fie un catalizator de idei creative şi inovatoare, care să angreneze comunitatea tinerilor. Este prima iniţiativă de acest gen, sperăm dintr-o serie, prin care, împreună cu Tineret@Cluj-Napoca 2015 (Capitala Europeană a Tineretului), le oferim tinerilor posibilitatea de a se implica într-un proiect de anvergură pentru oraş şi ai cărui beneficiari vor fi chiar ei”, a declarat Andrei Kelemen, director executiv al Cluj IT Cluster.
Pentru a participa la competiţie, studenţii se pot înscrie individual pe platforma online pusă la dispoziţie pe www.clujit.ro până la data de 10 mai 2013. Ulterior, participanţii vor fi încurajaţi să formeze echipe multidisciplinare de până la 6 persoane, din cel puţin 2 discipline diferite, care împreună să dezvolte un proiect de viziune pentru Cluj Innovation City şi să pună în aplicare cele mai avansate şi inovative concepte referitoare la infrastructura oraşului, un model economic nou, un cadru legislativ favorabil, precum şi metode revoluţionare de învăţare şi cercetare.
Pe baza propunerilor depuse, organizatorii vor selecta 5-8 echipe cărora li se vor acorda premii în valoare totală de aproximativ 5.500 EUR şi care vor fi invitate să participe la un workshop pentru realizarea unei viziuni comune a conceptului detaliat în cadrul concursului pentru Cluj Innovation City, coordonat de o echipă internaţională formată din persoane cu experienţă în domenii precum design, arhitectură, economie, administraţie publică şi nu numai.
Viziunea rezultată în urma concursului nostru va trebui să ţină cont de legatura directă între oraşul existent şi Cluj Innovation City, acestea trebuind să se potenţeze reciproc pentru a contribui la dezvoltarea şi creşterea economică a regiunii în ansamblu. Avem convingerea că în cadrul concursului se vor genera foarte multe idei inovative de dezvoltare a oraşului”, a adăugat arhitectul Rareş Drăgan, din partea organizatorilor concursului.
Data limită de depunere a proiectelor este 7 iulie 2013, iar componenţa juriului va fi anuntaţă pe 10 aprilie şi va cuprinde personalităţi ale mediului academic şi specialişti din domeniile menţionate mai sus. Regulamentul concursului este disponibil pe www.clujit.ro şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/ClujInnovationCity.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite