Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate
Siveco anunta portalul Consumer Classroom
Portalul Consumer Classroom este noua comunitate online a profesorilor care predau lecţii de educaţie a consumatorilor, reprezentand o bibliotecă extinsă de resurse educaţionale din Uniunea Europeană, ce a fost creată pentru a-i ajuta pe profesorii din învăţământul preuniversitar să creeze şi să distribuie lecţii către elevii lor şi să colaboreze cu alţi profesori europeni.
Lansat recent de Comisia Europeană, noul portal http://www.consumerclassroom.eu/ a fost realizat de un consorţiu de firme format din SIVECO Romania, Adetef Franţa, ASTEC Irlanda, FEDER Consumatori Italia şi EURONET Belgia.
„Prin acest nou proiect finanţat de Comisia Europeană contribuim la îndeplinirea unuia dintre pilonii majori ai Agendei Digitale în Europa: creşterea nivelului de informare a consumatorilor europeni şi dezvoltarea competenţelor digitale în domeniul educaţiei consumatorului. Portalul este dezvoltat în acord cu particularităţile actuale ale mediului online şi cel educaţional, punând accent pe publicul ţintă cheie: profesori şi autorităţi din domeniul educaţional”, a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.
Principalul obiectiv al portalului Consumer Classroom este de a stimula şi încuraja diseminarea disciplinei de educaţie a consumatorilor la nivel şcolar, pentru a transforma elevii de azi în viitori consumatori mai bine informaţi şi capabili să ia decizii de consum responsabile.
Consumer Classroom furnizează profesorilor resursele educaţionale şi instrumentele interactive necesare elevilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani care au nevoie de informaţii practice în domeniul educaţiei consumatorilor. Abordând tematici diverse, precum drepturile consumatorilor, managementul finanţelor, practici de consum responsabil sau siguranţa şi sănătatea consumatorilor, portalul îşi propune să creeze o comunitate online dinamică a profesorilor, facilitând crearea şi partajarea de lecţii online cu alţi profesori din Uniunea Europeană. Lecţiile sunt accesate apoi de grupe predefinite de elevi, prin intermediul secţiunii dedicate „Clasa mea”.
Datorită funcţionalităţilor cu grad ridicat de colaborare şi interactivitate, portalul permite dezvoltarea de parteneriate între şcoli din diverse ţări ale Uniunii Europene, prin elaborarea de proiecte inter-şcolare. În dezvoltarea proiectelor, dar şi pentru a fi la curent cu cele mai actuale informaţii în domeniul educaţiei consumatorilor, profesorii vor putea consulta şi colabora cu experţi în această arie, prin intermediul unor secţiuni dedicate, de tip blog şi forum.
Portalul este disponibil în 21 de limbi oficiale ale Uniunii Europene şi oferă utilizatorilor săi, profesori din toată Uniunea Europeană, un spaţiu personalizat de conectare şi instrumente de acces rapid la o bibliotecă de peste 350 de resurse educaţionale, aflate în permanentă extindere.
Lansarea portalului a prilejuit startul înregistrării în cadrul unei competiţii inter-şcolare, care încurajează elevii să îşi creeze propriile proiecte educaţionale pe tema educaţiei consumatorilor cu ajutorul instrumentelor disponibile pe portal. Concursul va premia cele mai bune proiecte colaborative dezvoltate de profesori împreună cu elevii lor, iar cea mai bună echipă va câştiga o excursie la Bruxelles.
Parerea ta conteaza:
(0/5, 0 voturi)