Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

SAP lansează soluţia Mobile Documents pentru gestiunea integrată a documentelor pe dispozitivele mobile

09 Mai 2013



SAP AG a lansat recent soluţia SAP® Mobile Documents, care permite utilizatorilor gestiunea integrată a documentelor, printr-un singur punct de acces de pe orice dispozitiv mobil. Odată integrată cu platforma pentru gestiunea dispozitivelor mobile SAP® Afaria®, noua soluţie SAP Mobile Documents permite organizaţiilor să utilizeze un sistem complet de management al datelor şi dispozitivelor mobile din cadrul companiei (Enterprise Mobility Management - EMM), datele, echipamentele şi aplicaţiile mobile fiind permanent asigurate.
În prezent, companiile au nevoie de acces la conţinut şi fişiere – inclusiv clipuri video, documente, foi de calcul sau prezentări – de pe dispozitivele mobile. Conform unui studiu internaţional, 80% dintre angajaţi accesează documente când sunt în afara companiei; 66% utilizează platforme terţe pentru transferul fişierelor, iar aproape 90% dintre aceştia nu cer acordul personalului IT şi 77% utilizează propriile dispozitive mobile pentru serviciu.
Informaţiile de business sunt de cele mai multe ori transmise prin email şi stocate individual, pe dispozitive mobile personale sau pe site-uri terţe de transfer de fişiere, însă aceste metode sunt considerate nesigure de către departamentele IT din cadrul companiilor. SAP Mobile Documents are ca scop susţinerea administratorilor IT în utilizarea unui management centralizat al datelor şi punerea în aplicare a politicilor de securitate pentru a asigura gestionarea conţinutului prin intermediul dispozitivelor mobile.
„Furnizarea unui acces securizat la toate informaţiile şi datele critice pentru companii este extrem de important pentru mediul de afaceri. Clienţii noştri au nevoie de o platformă pentru gestiunea datelor mobile, extinsă şi uşor de integrat în cadrul organizaţiei, cu un nivel ridicat de securitate şi care să acopere orice tip de dispozitiv mobil si orice tip de aplicaţie,” a declarat Sanjay Poonen, Preşedinte al SAP Global Solutions. „Lansarea SAP Mobile Documents şi sprijinul pe care îl acordăm în utilizarea unor instrumente terţe pentru gestionarea conţinutului mobil, vor contribui la conectarea prin intermediul tehnologiei cloud a conţinutului şi informaţiilor generate de milioane de dispozitive şi aplicaţii mobile. Acest nou nivel de colaborare a mediului de afaceri şi productivitate depăşeşte cu mult ceea ce exista cu doar câteva luni în urmă”.
Iniţial, SAP a dezvoltat intern o versiune a SAP Mobile Documents, în prezent soluţia fiind adoptată pe scară largă şi utilizată de către peste 11.000 de angajaţi SAP. În acest fel compania a identificat necesitatea lansării pe piaţă a soluţiei pentru gestionarea integrată a documentelor pe dispozitivele mobile.
„SAP are peste 53.000 de utilizatori mobili şi foarte mulţi dintre aceştia şi-au exprimat nevoia unei platforme pentru gestiunea datelor mobile, având experienţa utilizării platformelor existente în cloud”, a declarat Oliver Bussman, SAP Chief Inofmation Officer. „Am creat SAP Mobile Documents, iar adopţia rapidă a fost o dovadă clară a lipsei unei astfel de soluţii pe piaţă. Toate acestea au dus la un efort intern colaborativ din partea departamentului propriu de IT şi a managerilor de dezvoltare de produs, pentru a îmbunătăţi SAP Mobile Documents şi pentru a-l scoate pe piaţă. Prin integrarea SAP Mobile Documents cu SAP Afaria, companiile pot utiliza în prezent o platformă EMM extrem de robustă”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite