Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Microsoft alege Ixia pentru testarea Lync în rețelele wi-fi

30 Mai 2013



Ixia a fost selectată de Microsoft ca furnizor oficial de servicii de testare care să confirme calitatea utilizării aplicației Lync în rețelele wi-fi și pe dispozitivele clienților. Odată cu extinderea acestei tendințe de a aduce propriile dispozitive mobile la birou, și pe măsură ce aplicațiile de comunicații unificate care combină trafic de voce și date devin o prezență constantă, companiile trebuie să răspundă unor provocări serioase pentru a garanta buna funcționare a acestora. Cu ajutorul testelor Ixia, companiile pot determina cu certitudine dacă se pot aștepta ca performanța rețelelor wi-fi să fie comparabilă cu cea a rețelelor cablate, o promisiune care nu poate fi garantată fără programe de testare complexe.
Microsoft Lync, o platformă de comunicații unificate pentru mesagerie instant, voce și video, continuă să pătrundă în mediile enterprise și pe dispozitivele mobile. Cu toate acestea, caracteristicile wi-fi ale dispozitivelor pe care utilizatorii le folosesc din ce în ce mai mult în mediul enterprise nu sunt complet pregătite și pentru adoptarea funcțiilor audio și video.
Această combinație între instrumente de comunicații unificate mari consumatoare de lățime de bandă și numărul din ce în ce mai mare de dispozitive proprii aduse la la birou creează frustrări din ce în ce mai mari atât utilizatorilor, cât și departamentelor de IT în a căror sarcină intră întreținerea rețelelor wi-fi și a dispozitivelor folosite. Pentru a rezolva această problemă, Microsoft colaborează cu Ixia pentru a testa și confirma, prin intermediul soluțiilor de testare Ixia, nivelul de calitate al întregului ecosistem wi-fi folosit de Lync, de la punctele de acces radio la dispozitive mobile.
•Ca partener oficial de testare pentru întregul sistem wi-fi al Lync, Ixia colaborează direct cu potențiali parteneri ai Microsoft pentru a testa și confirma calitatea tehnologiei pe care rulează sistemul de comunicații unificate.
•Timp de două săptămâni, Ixia utilizează soluția IxVeriWave pentru a crea condiții comparabile cu cele din viața reală prin emularea unui trafic scalabil, încărcat de aplicații multimedia.
•Odată testarea finalizată, Ixia livrează un raport cu rezultatele nivelului de securitate și stabilitate al tehnologiei către Microsoft și către partenerul tehnologic. În urma acestui raport, Microsoft decide dacă tehnologia respectivă este potrivită pentru platforma Lync.
•Astfel, Microsoft se asigură că utilizatorii Lync primesc servicii de comunicații unificate de cea mai bună calitate, ceea ce duce la o creștere a nivelului de adopție al acestui instrument puternic de colaborare.
“Cu tabletele și telefoanele inteligente atât de prezente în viața noastră, accesul wi-fi la instrumente de colaborare a devenit o parte integrantă din viața companiilor; cu toate acestea, calitatea slabă a rețelelor wi-fi a încetinit ritmul de adopție. Pentru Microsoft este foarte important succesul clienților, iar confirmarea calității utilizării dispozitivelor în ecosistemele wi-fi Lync este un element foarte important pentru colaborarea în cadrul companiilor”, a spus B.J. Haberkorn, director Lync Product Marketing la Microsoft. “Colaborarea cu Ixia pentru teste de rețea wi-fi extensive, comparabile cu experiențele din viața reală, ne dă certitudinea că le putem livra clienților toate beneficiile Lync.”
“Wi-fi este o componentă vitală a adoptării de către clienți și companii a instrumentelor de colaborare prin comunicații unificate, iar funcțiile puternice, dar extinse, de voce și video și-au pus amprenta pe stabilitatea rețelelor wi-fi”, a spus Joseph Zeto, director product marketing la Ixia. “Lucrând împreună cu Microsoft și cu potențialii parteneri pentru Lync, Ixia contribuie la asigurarea unor rețele stabile, care să permită clienților să se bucure de toate beneficiile instrumentelor de colaborare Microsoft Lync.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite