Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Smallworld Water Office,soluția GIS pentru companiile regionale de apă

03 Iunie 2013



Aflate în derularea unui amplu program de dezvoltare și modernizare a infrastructurii și confruntându-se cu probleme operaționale recurente, dintre care se detașează pierderile în rețea, companiile regionale de apă au nevoie de o soluție GIS performată pentru susținerea eficientă a proceselor de business.

Smallworld Water Office este un produs GIS complet care excelează în satisfacerea nevoilor de inventariere și documentare a rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare, oferind în același timp o suită de module funcționale care adresează întreg spectrul de procese de afaceri: planificare și proiectare, construcție, exploatare și întreținere.

Realworld Systems România este o companie specializată în domeniul GIS, cu o experiență bogată și îndelungată, dezvoltator și distribuitor al Smallworld Water Office și care, prin asocierea unui set complet de servicii de consultanță, proiectare, management de proiect și instruire, constituie un partener de încredere pentru companiile regionale de apă.

Provocările companiilor regionale de apă din România

Companiile din România care își desfășoară activitatea în domeniul serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare se confruntă în prezent cu provocări majore în ceea ce privește dezvoltarea, exploatarea și întreținerea rețelelor pe care le operează.



Rețelele de distribuție a apei, precum și cele de canalizare, se află într-o etapă consistentă de modernizare și extindere, susținută prin cofinanțare europeană. În cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu (POS Mediu) derulat în perioada 2007-2013, axa prioritară 1 a fost dedicată extinderii și modernizării sistemelor de apă și apă uzată, având obiective ambițioase pentru a îmbunătăți calitatea și accesul la infrastructură și servicii. Pentru a ridica gradul de acces la serviciile de apă de la 52%, în 2005, la 70%, până în 2015, sunt necesare eforturi considerabile. Acest sector va beneficia de cea mai mare parte din fondurile europene alocate POS Mediu, respectiv 60% din 5,6 miliarde de Euro, investițiile adresând, în principal, extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare, precum și construirea sau modernizarea stațiilor de tratare a apei potabile și a stațiilor de epurare.

Rețelele existente trebuie însă să funcționeze în continuare, iar eficiența economică trebuie îmbunătățită permanent. În condițiile în care canalizațiile, conductele și instalațiile au în general o vechime considerabilă și sunt realizate adesea din materiale ale căror proprietăți nu mai satisfac cerințele curente, o consecință imediată este o rată mare a defectării, ceea ce conduce, pe lângă eforturile umane, bănești și materiale, la pierderi de apă. Diminuarea și, în mod ideal, eliminarea pierderilor de apă constituie o preocupare majoră a operatorilor rețelelor de apă, nu numai din România, ci din întreaga lume.

Pentru a face față acestor provocări și multor alte cerințe ale activității unei companii regionale de apă, sunt necesare sisteme informatice complexe și performante pentru documentarea și managementul resurselor rețelelor, precum și asistarea în derularea fluxurilor de activități operaționale. Între acestea, sistemele informatice geografice (GIS) ocupă un loc foarte important, dată fiind distribuția geografică a resurselor și dependența de caracteristicile terenurilor și solurilor, precum și de existența altor infrastructuri de rețele utilitare.

Smallworld Water Office, soluția completă pentru sectorul apei


Smallworld Water Office este un produs al GE Digital Energy, care se constituie într-o soluție GIS completă pentru companiile din domeniul apei, furnizând modele de date geospațiale globale standard și o suită de aplicații integrate, fundamentale pentru managementul geospațial al rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare.
Smallworld Water Office reprezintă o propunere valoroasă pentru creșterea eficienței activității, oferind:
• Un mediu unic pentru accesarea resurselor GIS ale rețelei companiei, în vederea satisfacerii nevoilor de administrare, inginerie, operațiuni, întreținere și conformitate;
• Managementul ciclului de viață a resurselor rețelei;
• Accesarea bazei de date geospațiale a resurselor rețelei de către sisteme și personalul companiei, atât din birou, cât și de pe teren;
• Un grad ridicat de standardizare în întreaga organizație.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite