Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Internetul industrial ar putea aduce 2,2 trilioane de euro la PIB-ul european

03 Iulie 2013



DoseWatch preia, urmăreşte şi raportează dozele de radiaţii administrate pacienţilor în timpul analizelor medicale şi organizează automat datele astfel încât managerii spitalelor să poată monitoriza simplu şi eficient dozele furnizate în instituţia lor. Sistemul colectează date prin diverse metode – prin aparatură de imagistică, prin operatori individuali sau prin protocol, astfel încât să poată compara şi evalua doza administrată într-o analiză medicală faţă de o altă analiză efectuată în trecut.


Petrol şi gaze naturale – sistemul de control al monitorizării stării subacvatice („Colivia”)
Sistemul de control al monitorizării stării subacvatice de la GE (cunoscut şi sub numele de „Colivia”) măsoară semnalele sonore şi electrice emise de echipamentele subacvatice, deseori semnalizând din timp apariţia unor scurgeri şi a altor probleme. „Urechea” ascultătoare, o serie de senzori într-un dom tip „colivie” de 227 kg aşezat pe fundul mării sau pe echipamentele subacvatice, a fost dezvoltată de unitatea GE Measurement and Control din Bergen, Norvegia.

Instalaţia detectează modificările câmpului magnetic generate de cabluri electrice, pompe, motoare şi alte echipamente electrice dintr-un mediu subacvatic; de asemenea, poate detecta şi defecte la sol sau izolări deficitare. Dispozitivul transmite informaţii sonore către o sală de comandă aflată pe apă, unde datele sunt analizate pentru a contribui la planificarea programelor de întreţinere şi înlocuire a pieselor.
Sistemul poate fi de 10.000 de ori mai exact decât sistemele tradiţionale de cântărire a masei care măsoară diferenţele dintre cantităţile de petrol şi gaze naturale care circulă prin conducte pentru a detecta scurgerile.
Sistemul de monitorizare a stării funcţionează deja în aproximativ 130 de locaţii din Marea Nordului operate de Statoil, ENI şi Shell, precum şi pe coasta Africii.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite