Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Notebooks >> Stiri si comunicate

Lenovo a devenit oficial cel mai mare producator de PC-uri din lume

11 Iulie 2013



Potrivit celor mai recente studii de piaţă raportate astăzi de IDC şi Gartner, Lenovo a devenit cel mai mare furnizor de PC-uri din lume. IDC a raportat că Lenovo a ajuns la o cotă de piaţă globală de 16,7% în al doilea trimestru al anului 2013, în creştere faţă de cota de 15% a aceluiaşi trimestru din anul trecut. De asemenea, Gartner a anunţat că Lenovo a ajuns la o cotă de piaţă globală de 16,7% în al doilea trimestru al anului 2013, după ce în aceeaşi perioadă a anului 2012 deţinea o cotă de piaţă de 14,9%. Este pentru prima dată când Lenovo a devenit cu certitudine lider global în producţia de PC-uri, conform ambelor raportări acceptate la nivel internaţional.


„Suntem mândri că Lenovo a devenit liderul incontestabil al producătorilor de PC-uri. Le suntem recunoscători clienţilor noştri şi echipei noastre globale pentru acest succes. Chiar şi pe cea mai dură piaţă de PC-uri din toate timpurile, Lenovo nu doar că a câştigat cotă de piaţă, ci ne-am şi îmbunătăţit constant profitabilitatea şi am introdus în permamenţă produse inovatoare pentru fiecare segment de piaţă. Bătălia pentru conducerea acestei pieţe va avea cu siguranţă noi evoluţii. Dar am toată încrederea că există în continuare spaţiu substanţial pentru creştere profitabilă şi inovare pe piaţa globală a PC-urilor”, a declarat Yang Yuanqing, preşedintele şi CEO-ul Lenovo.

În anul fiscal încheiat în 31 martie 2013, IDC a anunţat că Lenovo obţinuse o cotă de piaţă globală record pe piaţa de PC-uri, că a crescut mai rapid decât piaţa globală de PC-uri timp de 16 trimestre consecutive, că a fost lider în trei din cele mai mari şapte pieţe PC - China, Japonia şi Germania – şi că a atins o cotă de piaţă exprimată prin două cifre în 39 de ţări.


Peste jumătate din vânzările Lenovo provin din afara Chinei. Simultan cu o creştere a volumului şi veniturilor, Lenvo a obţinut şi o profitabilitate record, în creştere cu 34% în ultimul an.



Tags: Lenovo, crestere, PC

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite