Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

„Lumea geospațială“ reunește cea mai mare comunitate geospațială din Europa de Est

30 Iulie 2013




La sfârșitul primei zile de prezentări, invitații au fost împărțiți în cinci echipe și au participat la tradiționalul concurs al conferinței. Fiecare dintre echipe a primit un model tipărit al „Cheii” și un set de instrucțiuni codate și incomplete. În urma rundelor speciale, reprezentanții echipelor puteau completa setul de instrucțiuni primite comunicând eficient cu ceilalți. Cheia finalizată a fost un model al Stației Spațiale Internaționale, un simbol pentru comunicare și cooperare. O singură echipă a reușit să realizeze modelul conform originalului și a revendicat premiile puse în joc.

Concursul de postere a fost câștigat detașat de reprezentanții IGPR, abonați an de an la podium. Participanții au ales prin vot cele mai reușite trei postere:
• „Interogări spațiale instantanee” – Florin Șopârlă, IGPR
• „Probability becomes Fact” – Alina Arucsandrei, IGPR
• „Soluția geospațială a Companiei de Apă Someș” – Nicolae Matiș, Compania de Apă Someș.

Best practice românesc în GIS

În a doua zi a evenimentului Lumea geospațială 2013, prezentările din cadrul seminarului Administrație publică locală/centrală, utilități au atras foarte mulți participanți, interesați atât de noutățile tehnologice oferite de Intergraph, cât și de soluțiile – GIS – găsite de colegii lor din administrația publică la problemele cu care se confruntă în cadrul instituțiilor și devenite deja best practice. Pentru că prezentările au suscitat discuții și întrebări variate, nu de puține ori au fost prezentate pe scurt, în afara tematicii prestabilite, și alte modalități prin care soluțiile geospațiale au rezolvat situații critice din cadrul instituțiilor participante.

De asemenea, de un interes foarte mare s-a bucurat și seminarul de Ordine Publică, Apărare și Intelligence, în care a fost prezentat sistemul global de predicție a incendiilor forestiere și de alertare între sistemele informatice, un proiect derulat în cadrul Programului de Cercetare, Dezvoltare și Inovare STAR – Tehnologie Spațială și Cercetare Avansată (Space Technology and Advanced Research).

În acest an, partenerii evenimentului Lumea geospațială au fost Connections Consult, Industrial Software și PMSolutions.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite