Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Noul CEO si noul Presedinte ai Intel au prezentat planurile de viitor si viziunea companiei

11 Septembrie 2013




Drept exemplu al accelerării ritmului de dezvoltare sub coordonarea noii echipe de management a Intel, Krzanich a declarat că modemul Intel XMM 7260 se află în plină dezvoltare. Disponibil din 2014, modemul Intel XMM 7260 va oferi funcții avansate de LTE, precum „carrier aggregation” (tehnică pentru extinderea lăţimii de bandă). Krzanich a prezentat în timpul discursului său capabilitățile de „carrier aggregation” ale modemului Intel XMM 7260, dublând cu succes viteza de transfer.


Noul CEO al Intel a prezentat o platformă pentru smartphone cu soluția LTE Intel XMM 7160 și viitoarea generație a gamei de procesoare Intel Atom de tip SoC pentru smartphone-urile și tabletele pentru 2014, cu nume de cod „Merrifield.” Bazată pe microarhitectura Silvermont, „Merrifield” va oferi performanță crescută, eficiență energetică și autonomie crescută a bateriei pentru actualele produse Intel.


Vorbind despre inovație continuă și rapidă a PC-urilor viitorului, Krzanich a prezentat sistemul „Broadwell” pe 14nm. „Broadwell” va intra în producție până la finalul anului și va fi gama de vârf a procesului de fabricație Intel pe 14nm. Primele produse „Broadwell” vor oferi performanță crescută, o mai mare autonomie și consum redus de energie pentru dispozitive 2 în 1 și pentru cele fără ventilație, Ultrabook-uri și alte PC-uri.


Krzanich a confirmat faptul că Intel intenționează să lanseze procesorul Intel Atom și alte produse bazate pe microarhitectura „Airmont” de viitoare generație, pe 14nm, la începutul lui 2014.


Fiind singura companie care oferă tranzistori 3D și singurul producător de semiconductoare pe 22nm, Intel este lider în industrie în ceea ce privește tehnologia tranzistorilor de peste 3 ani. Odată cu viitoarea generație a tranzistorilor 3D Tri-gate, pe 14nm, Intel își întărește leadershipul pe piață. Tranzistorii avansați 3D duc la eficiență energetică și performanțe crescute pentru o gamă largă de dispozitive, de la ultra-portabile la servere.


Reconfigurarea centrelor de date
Businessul Intel în domeniul centrelor de date, care generează venituri anuale de 10 miliarde de dolari, dezvoltă soluții care ajută companiile să țină pasul cu creșterea cererii pentru serviciile de tip cloud și pentru administrarea datelor de la miliarde de utilizatori și dispozitive conectate din întreaga lume. Scopul Intel este de a reconfigura centrele de date pentru a crea o fundație comună pentru centrele de date și serviciile de tip cloud care cuprind serverele, rețelistica, stocarea și securitatea.


Cea mai nouă gamă de procesoare Intel Xeon pentru centrele de date a fost lansată în cadrul aceluiași eveniment. Săptămâna trecută a fost lansată o nouă serie de produse și tehnologii pentru centrele de date, inclusiv noua generație a gamei de procesoare de tip SoC Intel Atom C2000 pe 64 de biți dedicate microserverelor, platformelor de backup primar (cold storage) (cu nume de cod „Avoton”) și reţelisticii entry-level (cu nume de cod „Rangeley”).


Computing pentru rezolvarea problemelor umanității
În cadrul discursului său, James a vorbit despre orașe inteligente și servicii de sănătate personalizate, ca exemple de potențiale aplicații pentru tehnologii care pot transforma teoriile în realități ce pot schimba calitatea vieții.


Până în 2050, 70% din populația lumii va locui în megaorașe, potrivit lui James. Dezvoltatorii din domeniul tehnologiei semiconductorilor vor aduce inovații în managementul datelor în orașele inteligente. Intel a încheiat un parteneriat cu Dublin și Londra pentru a construi o soluție de referință care ar putea revoluționa managementul urban, oferindu-le locuitorilor orașe mai bune și servicii mai ieftine.


„Este esențial să instalezi puterea computingului în miliarde de dispozitive inteligente”, a declarat James. “Ceea ce facem este mai dificil – dezvoltăm soluții de computing puternice care transformă datele în răspunsuri la cele mai complexe probleme ale lumii, precum cancerul. Ce am văzut până acum a fost doar o parte a modului prin care tehnologia Intel ar putea ajuta la vindecare, educare și la susținerea planetei”.
James a prezentat, de asemenea, puterea de supercomputing a Intel, ca un exemplu al felului prin care abilitățile de computing pot transforma sistemul de sănătate, cel mai mare sector al economiei globale. Intel lucrează împreună cu Institutul Knight Cancer de la Oregon Health and Science University la un proiect care vizează reducerea costurilor și a timpului de analiză a profilului genetic uman și la crearea unor hărți multidimensionale pentru ADN.
„Pentru prima dată în medicina modernă partea de computing și tehnologie a sănătății este la fel de importantă precum cea biologică”, a declarat James. “Cu cât livrăm mai multă putere de computing la prețuri avantajoase, cu atât mai multe vieți sunt salvate”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite