Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ArcGIS: O Platformă GIS īntr-o Continuă Evoluţie şi Dezvoltare

12 Septembrie 2013




Utilităţi

Astăzi, cele mai multe companii de utilităţi recunosc valoarea strategică a datelor corecte şi actualizate. Este greu de imaginat operarea unei infrastructuri complexe fără a avea o imagine actualizată, chiar şi în timp real, a stării şi configuraţiei acesteia. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă. Procesul de construire a unei soluţii enterprise GIS nu este doar de conversie a hărţilor şi planurilor din format hârtie în format digital. Este vorba de introducerea în procesele de bussines a componentei spaţiale, esenţială în conceptele moderne pentru exploatarea eficientă a utilităţilor. Fluxurile de lucru şi procesele cu componentă spaţială trebuie privite ca parte integrantă din structura sistemului IT, aşa cum fac parte şi aplicaţiile de întreţinere şi intervenţii, dezvoltare şi extindere, asistenţa tehnică a clienţilor, facturare clienţi, aprovizionare, aplicaţiile financiare, de managementul muncii şi managementul infrastructurii, sistemul SCADA, sisteme care, toate, susţin procesele de business. Implementarea GIS la nivel enterprise, la fel ca sistemele menţionate anterior, nu reprezintă o simplă aplicaţie, ci reprezintă unul dintre sistemele care stau la baza infrastructurii IT din cadrul companiei de utilităţi. Sistemul GIS trebuie văzut ca o infrastructură critică de informaţii. Platforma GIS integrează componente hardware, software şi seturi de date pentru culegerea, gestionarea, analiza şi afişarea tuturor informaţiilor care au o referinţă geografică. Adică aproape totalitatea informaţiilor. Abordarea geografică utilizând Platforma Esri permite analiza, vizualizarea, interogarea şi înţelegerea datelor în mai multe moduri. Vedem relaţii, modele şi tendinţe sub formă de hărţi, rapoarte şi grafice. În momentul în care întreaga infrastructură administrată de companie este vizualizată în contextul geografic, datele sunt înţelese rapid, uşor de partajat, iar deciziile sunt mult mai uşor de luat.

Reţele de Apă

ApaNova Bucureşti are în administrare reţeaua de apă şi canalizare din Municipiul Bucureşti, fiind una dintre multele companii de apă din România care au implementat platforma Esri ArcGIS, ca parte integrantă din sistemul enterprise al companiei. Procese de business precum planificarea curăţării gurilor de scurgere şi conductelor de canalizare, identificarea clienţilor afectaţi de o lucrare, administrarea avariilor prin aplicaţii mobile GIS, dashboard monitorizare pierderi sunt în acest moment câteva dintre aplicaţiile care fac parte din Portalul GIS al ApaNova Bucureşti.

„Implementarea Portalului GIS ne oferă o imagine actualizată asupra activităţilor operaţionale şi starea reţelelor. Acest lucru ne permite să fim mai performanţi în mentenanţa reţelelor şi mai operativi în a remedia eventuale probleme tehnice care pot apărea. Portalul GIS a simplificat procesele de lucru din cadrul anumitor departamente ApaNova Bucureşti, iar informaţia este diseminată având ca suport harta”, spune Isabelle Scuiller, Director de Proiect ApaNova Bucureşti.

Funcţionând după principiul „O singură hartă”, Portalul GIS al ApaNova Bucureşti este o soluţie enterprise creată pentru distribuirea informaţiei spaţiale în cadrul departamentelor din cadrul ApaNova Bucureşti, fiind suport în procesele de decizie şi informare din cadrul companiei.

ArcGIS pentru Electric

Platforma ArcGIS permite companiilor de electricitate să creeze hărţi şi aplicaţii interactive care să fie ulterior partajate în cadrul întregii Organizaţii. Prin portalul de resurse Esri sunt puse la dispoziţia utilizatorilor şabloane de hartă şi aplicaţii desktop, web şi mobile uşor de configurat şi implementat. Esri oferă toate instrumentele necesare pentru modelarea reţelei electrice, incluzând aici şi tehnici avansate de conectivitate între elementele reţelei. Prin instrumentele puse la dispoziţie în Galeria de hărţi, aplicaţii Web şi mobile (http://www.arcgis.com/home/search.html?q=electric&t=content), companiile de utilităţi pot modela reţeaua atât din punct de vedere geografic, cât şi schematic. Este atât de simplu: descarci template-ul de aplicaţie disponibil pentru desktop, web, smartphone sau tabletă şi poţi implementa, de exemplu, o soluţie integrată de management a incidentelor.

Similar, Esri pune la dispoziţia utilizatorilor din domeniul gazului şi telecom şabloane de hartă şi aplicaţii desktop, web şi mobile, resurse ce pot fi uşor implementate şi integrate în fluxurile de lucru.

Contact:
Esri Romania SRL; Str. Roma, nr. 8,
Sector 1; Tel: 021.231.13.81/021.233.9086; Fax: 021.231.12.77/021.233.90.88;
email: esri@esriro.ro; web: www.esriro.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite