Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Tīrgu Mureș vrea să devină un oraș inteligent

13 Septembrie 2013




Oraşul Ştiinţific pentru Cercetare şi Informatică Medicală va fi un district sau cartier nou în municipiul Tîrgu Mureş, unde se doreşte stabilirea unor companii de talie internaţională care activează în domeniul cercetării medicale, farmaceutice şi al informaticii medicale precum şi un cartier rezidenţial nou care să deservească investitorii, cercetătorii, personalul conex şi multe alte categorii de persoane.

Potrivit strategiei, Oraşul Ştiinţific va fi alcătuit din clădiri de birouri şi clădiri la comandă, construite de administraţie în regim de parteneriat public-privat, care vor fi închiriate sau vândute investitorilor, la fel ca şi ansamblurile rezidenţiale. În afară de parteneriatul public-privat pentru finanţare, strategia urmăreşte să utilizeze fonduri nerambursabile europene şi guvernamentale.

Oraşul Ştiinţific este conceput după modelul oraşului francez Issy-Les-Moulineaux, care a devenit „Oraşul Media” al Europei, unde, deşi există doar 70.000 de locuitori, au fost create 90.000 de locuri de muncă şi au fost atrase cele mai importante companii internaţionale din domeniul media şi IT&C. Valoarea totală a finanţării nerambursabile pentru toate cele 11 proiecte din cadrul strategiei este estimată la 15 milioane de euro.

Tîrgu Mureș nu este însă singurul oraș din țară care are asemenea ambiții. Sibiul a demarat în acest an dezvoltarea și implementarea proiectului pilot, „Smart City Sibiu”, care se referă la optimizarea gestionării energetice a orașului Sibiu, într-o primă fază a patrimoniului primăriei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite