Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Operatorii de telefonie mobila sunt ingrijorati de scaderea tarifelor de interconectare

03 Octombrie 2013




Prezent la eveniment, Ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, a spus ca România are nevoie de intelepciune in procesul de identificare a unui echilibru just in domeniul tarifelor de interconectare.
„Nu poti sa reduci tarifele de interconetare sub cele practicate de alte state pentru ca diminuezi capacitatea de investitii a operatorilor locali. Vrem sa dezvoltam 4G, care inseamna montarea unui numar mare de echipamente in toata tara, care nu are o suprafata mica. Daca ai un tarif de interconectare scazut, atunci nici operatorii nu mai au posibilitatea sa investeasca decât in Bucuresti, iar in afara Capitalei le vor stopa, asa cum s-a intamplat in alte state”, a spus ministrul Nica.


Cifrele operatorilor privind veniturile nerealizate ca urmare a scaderii tarifelor de interconectare au fost sustinute si de datele unui studiu KPMG, prezentat de dl. Ciprian Negura. Potrivit acestui studiu Romania are cel mai mai mic ARPU (venit pe client), dar si al doilea cel mai mic ARPM (venit pe minut) comparative cu statele UE. Totul pe o piata unde se inregistreaya un declin accelerat al veniturilor. Din analiza datelor privind traficul de interconectare din anii precedenti, studiul KMPG a evidentiat ca veniturile nerealizate au fost estimate la 206,1 milioane de euro, adica 7,8% din valoarea industriei telecom, care se ridica la 2,7 miliarde de euro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite