Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Impactul calităţii umane în industria IT; Într-o industrie cu valoare adăugată mare, oamenii sunt principalul mijloc de producţie

28 Octombrie 2013




Lucrul în proiecte, abilităţile necesare

În proiecte mai ales, fie că este vorba de dezvoltare de software sau de a lucra cu cei din alte departamente pentru a înțelege nevoile lor, este necesar ca oamenii de IT să aibă abilități de comunicare, să fie agreabili și cu tact, să aibă auto-cenzură emoțională, mai ales în momente de stress și presiune. Noi recomandăm echipelor de developeri să încerce măcar o dată un program de dezvoltare la nivel de echipă.

Menirea acestor programe pornește de la identificarea unor elemente-cheie pentru a înțelege modul în care funcționează o echipă: rolurile informale ale membrilor echipei, comportamentele disfuncționale la nivel de echipă în situații de stres și setul comun de valori (ancore) care dau identitate puternică și omogenitate echipei. Înțelegerea interpersonală, a stilurilor de lucru proprii și ale colegilor, a ceea ce fiecare aduce în echipă, a cauzelor conflictelor contribuie semnificativ la creșterea rezultatelor și a performanței echipei respective.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite