Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Modul de lucru flexibil - conditie necesara pentru productivitate

07 Noiembrie 2013



Aproximativ patru cincimi din respondenţii români consideră că modul de lucru flexibil este o măsură esenţială pentru obţinerea unei productivităţi mai ridicate (78%), rezultă din cel mai nou sondaj Regus. Acest rezultat confirmă că, în orice climat economic, dar în special în perioadele de instabilitate ridicată a pieţei, companiile continuă să îşi revizuiască strategiile pentru a obţine eficienţă şi productivitate ridicate.


Experţii tind să fie de acord cu un grup de iniţiative comune pentru a îmbunătăţi productivitatea: modul de lucru flexibil; Cloud computing; managementul informaţiilor; o mai bună comunicare; instruire şi măsuri legate de sănătate, de exemplu, oferirea angajaţilor posibilitatea de a merge la serviciu cu bicicleta sau a merge pe jos.


Cel mai recent sondaj, care examinează opiniile a peste 20.000 de directori şi proprietari de întreprinderi din 95 ţări, a cercetat mai în profunzime subiectul referitor la modul de lucru flexibil şi a descoperit că oamenii de afaceri consideră că acesta nu doar că ajută la îmbunătăţirea productivităţii angajaţilor prin reducerea spaţiului de birouri neutilizat şi a navetelor, ci şi că ajuta angajaţii să devină mai eficienţi. De exemplu, respondenţii spun că modul de lucru flexibil încurajează formarea unui simţ mai dezvoltat al responsabilităţii şi favorizează luarea corectă a deciziilor şi creativitatea.


Alte rezultate ale studiului:
- 78% dintre respondenţii români consideră că modul de lucru flexibil le îmbunătăţeşte productivitatea - în comparaţie cu 75% la nivel global
- in România, 82% consideră că modul de lucru flexibil încurajează un simţ mai dezvoltat al responsabilităţii şi managementul timpului
- modul de lucru flexibil îmbunătăţeşte, de asemenea, calitatea (72%) şi viteza (74%) luării deciziilor
- modul de lucru flexibil favorizează creativitatea (81%)
- relaţiile de afaceri profitabile sunt de asemene favorizate de modul de lucru flexibil (75%)


„Analiştii scot în evidenţă un număr de practici care au dovedit că au impact asupra productivităţii mai mult decât altele. Modul de lucru flexibil, cu beneficiile sale suplimentare, de sporire a creativităţii şi a oportunităţilor de operare în reţea, se situează pe primul loc în rândul afacerilor globale, susţinându-şi rolul critic. Companiile ştiu că modul de lucru flexibil sporeşte productivitatea, dar modul în care aceasta se realizează este clar un amestec de mai mulţi factori, un management mai bun al timpului şi al responsabilităţii pentru reducerea stresului. Având în vedere că modul de lucru flexibil reduce de asemenea semnificativ spaţiul de birou neutilizat, acesta este o soluţie benefică pentru ambele părţi, care sperăm să reducă costurile şi să îmbunătăţească productivitatea”, a declarat Ramona Iacob, Market Team Leader Regus.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite