Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

Microsoft extinde Centrul de Date din Dublin

04 Decembrie 2013



Microsoft a inceput extinderea Centrului de Date din Dublin prin alocarea unui investitii suplimentare de 170 milioane EUR. Noul sector, bazat pe o structura de tip container va deveni functional din primavara anului viitor.
Astfel, mega Centrul de Date, care sustine peste 200 dintre cele mai cunoscute servicii de cloud computing ale Microsoft, va ajunge la o suprafata operationala de 15.700 mp, ceea ce echivaleaza cu aproape 7 terenuri de fotbal, doar la nivelul camerelor de date. Suprafata generala ocupata depaseste 50.000 de mp, iar investitia totala ajunge la 594 milioane EUR. Am vizitat aceasta facilitate, iar dimensiunea si nivelul operational sunt uimitoare. Mai mult, intreaga infrastructura este gestionata cu doar 80 de persoane. Echipa se va extinde cu 20 de angajati dupa finalizarea extinderii.

Centrul de Date Microsoft din Dublin, infiintat in 2009, nu este doar unul dintre cele mai mari din Europa dar si unul dintre cele mai performante. Noua sectiune este construita in conformitate ce cerintele generatiei 4 si va avea un coeficient PUE mediu (Powe Usage Efectiveness) de 1.25 cu mult sub media europeana de 1.8-2. Aceasta performanta se bazeaza intr-o buna masura si pe climatul Irlandei care permite racirea naturala a serverelor, Centrul de Date Microsoft fiind printre putinele din Europa care nu folosesc aerul conditionat. De asemenea, centrul foloseste doar 1% din catitatea de apa folosita de alte facilitati similare si recicleaza nu mai putin de 99% din deseurile produse: ambalaje, cabluri etc.
Centrul de Date din Dublin este un element de baza pentru oferta de cloud a Microsoft, servicii precum Office 365, Skype, CRM Online, Windows Azure, Intune etc fiind livrate din aceasta locatie. Din punct de vedere al securitatii si logisticii, Centru de Date din Dublin reprezinta un model de bune practici pentru intreaga industrie. La nivel global, Microsoft a investit peste 15 miliarde USD in intrastructura pentru cloud computing (peste 200 de servicii online in total, peste 1 milion de servere si peste 2.5 miliarde MB de stocare) și are in mod curent peste 1 miliard de utilizatori si 20 de milioane de clienti companii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite