Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Oracle Academy lanseaza primul concurs national de programare in Java

10 Ianuarie 2014



Oracle Academy, în parteneriat cu Junior Achievement România, anunta deschiderea înscrierilor la prima competitie nationala de programare Java din tara noastra.


Concursul „Solutii JAVA inteligente pentru beneficiul comunitatii noastre” este sustinut financiar de catre Oracle Academy si reprezinta o oportunitate exceptionala pentru participanti de a-si aprofunda abilitatile de programare în Java, de a câstiga premii consistente si de a-si crea un portofoliu personal care îi va sprijini în viitoarea cariera. Înscrierile la concurs încep din 10 ianuarie 2014, la http://java.jaromania.org.


Concurentii înscrisi în competitie vor prezenta solutii de îmbunatatire a vietii comunitatii în care traiesc, prin intermediul unor aplicatii Java inteligente, eficiente si interactive care rezolva probleme din viata reala. Concursul de programare în Java încurajeaza studentii în vârsta de cel putin 18 ani, înscrisi la orice facultate acreditata din România, sa identifice probleme ale comunitatii în care traiesc si sa creeze aplicatiile Java care le pot rezolva.


„Este singura competitie de acest gen organizata la nivel mondial. Concursul va fi organizat anual, intr-o locatie diferita. La acest concurs recomandam participarea in echipe si pot participa si studenti straini care invata in Romania. De ce Romania? Datorita parteneriatului pe care l-am incheiat cu Ministerul Educatiei, numarului mare de membri Oracle Academy - 500 de membri Oracle Academy activi in prezent - si, nu in ultimul rand, suportului oferit de Sorin Mindrutescu, country managerul Oracle Romania”, a declarat Danny Gooris, Senior Manager Oracle Academy EMEA.


Participantii sunt invitati sa se înscrie fie singuri, fie în echipe de pâna la trei persoane, care pot include si studenti la specializari din afara domeniului IT. Astfel vor putea sa îsi consolideze experienta de management al proiectelor, lucru în echipa, programare, si vor avea sansa de a câstiga premii substantiale: laptopuri performante, participarea la „Scoala de Vara Oracle România” si vouchere pentru examene de certificare Oracle.


La înscriere, studentii vor propune o aplicatie care se încadreaza într-una din urmatoarele categorii:
- Smart School - aplicatii de procesare a datelor, de analiza si raportare; generare de rapoarte si scenarii; calculatoare matematice pentru diverse operatiuni si probleme; aplicatii generatoare de teste pentru diverse discipline; generatoare de rapoarte privind evaluarea scolara; reprezentarea grafica a unor mici experimente stiintifice din fizica, biologie sau chimie; îmbunatatirea procesului de învatare la unele discipline.
- Smart Business - aplicatii pentru proiectarea de grafice Gantt; administrarea bugetului de proiect; management de micro-proiecte adaptabile; pontaj; coordonarea vânzarilor; management financiar pentru proiecte mici; gestionarea conturilor bancare; organizarea bazelor de date de parteneri.
- Smart City - aplicatii pentru ameliorarea mediului în spatiul urban; perfectionarea administratiei orasului; sporirea sigurantei urbane; dezvoltarea turismului; îmbunatatirea transportului public; promovarea culturii în oras; promovarea oportunitatilor de petrecere a timpului liber.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite