Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Piaţa ERP locală în 2014 - evoluţie, oportunităţi de creştere, surse de finanţare, modele de livrare

17 Februarie 2014




4 - Piaţa din România este încă reticentă în ceea ce priveşte soluţiile de tip SaaS şi ceva mai deschisă spre cea de Hosting privat. Soluţia on-premises rămâne cea pentru care optează majoritatea clienţilor noştri.

Cristi Cozic, Country Manager Entersoft România

1 - Evaluările făcute la început de an, pe baza oportunităţilor existente, arată o creştere potenţială a businessului Entersoft în 2014. Avem în vedere extinderea activităţii atât ca număr de clienţi, cât şi ca nivel de complexitate a proiectelor. Urmărim o creştere de două cifre, mult peste media pieţei.

2 - Sursa de creştere va sta în proiectele cu funcţionalităţi complexe pe care le avem deja în derulare şi care integrează soluţii ERP-CRM-BI şi conţin componente avansate de mobilitate. (…) De asemenea, dorim să activăm o serie nouă de parteneri, iar cei existenţi să îşi intensifice activitatea.

3 - În mod curent, lucrăm cu o serie de firme specializate în consultanţă pentru a facilita prospecţilor accesarea fondurilor europene. De asemenea, am încheiat recent un parteneriat cu o companie dedicată finanţării în industria IT pentru a oferi clienţilor posibilitatea achiziţionării în leasing pe 2-3 ani a licenţelor Entersoft. Piaţa de leasing pentru software este însă subdezvoltată, finanţarea fiind direcţionată în principal către achiziţia de hardware, o resursă mai puţin volatilă.

4 - Planurile noastre sunt ca, până la finalul anului, să putem livra soluţiile Entersoft în regim SaaS, pentru a reduce cheltuielile şi investiţia iniţială a clienţilor. De asemenea, putem oferi prin parteneri, hosting în regim privat pentru orice soluţie Entersoft, eliminând astfel achiziţia unor echipamente costisitoare. Avem o abordare hibridă din acest punct de vedere şi putem acoperi, practic, orice solicitări ale clienţilor. (…)

Mihai Caţan, BU Manager Soluţii Software Sistec

1 - Business-ul de soluţii ERP (unde sunt incluse licenţe, mentenanţă şi servicii de implementare) va înregistra anul acesta o creştere de aproximativ 10%. În continuare, suntem preocupaţi de calitatea implementărilor şi de creşterea satisfacţiei clienţilor existenţi. (…)

2 - Estimăm că firmele producătoare vor deţine ponderea majoritară a clienţilor de ERP. Anul acesta, mizăm pe creşteri venite de la companiile care vor accesa programul BAS şi a celor care deja au accesat fonduri europene. Versiunile SaaS vor genera o uşoară creştere pe zona IMM-urilor şi a companiilor pentru care bugetele sunt o piedică.

3 - O importantă sursă de finanţare de care pot beneficia companiile care doresc realizarea unui proiect de implementare ERP prin Sistec, este programul BAS România. În acest sens, am obţinut calificarea de a desfăşura servicii de consultanţă în cadrul acestui program. De asemenea, fondurile europene reprezintă o altă sursă de finanţare. Ca şi până acum, clienţii Sistec pot beneficia de soluţia de leasing operaţional pentru licenţele de ERP, dezvoltată cu partenerii noştri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite