Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ATC ROM ofera solutii informatice de prim rang pentru Retail Banking

04 Aprilie 2006




Reveleus – Retail Credit Risk Analytics


In fiecare zi managerii din cadrul bancilor trebuie sa ia decizii referitoare la limitele in care pot sa acorde credite si cum anume sa o faca, pornind de la evaluarea si intelegerea oportunitatilor. Luarea acestor decizii in timp util si de o maniera cat mai precisa suprasolicita atat managerii responsabili de front-office-ul din sucursale cat si managerii de risc ce fixeaza limite prin evaluarea expunerii la nivel de intreaga banca. Aceste doua grupuri de manageri au nevoie de o interpretare comuna a datelor desi perspectivele sunt diferite.
Reveleus - Retail Credit Risk Analytics permite ofiterilor de credite dar si managerilor de risc accesul rapid la informatie consistenta referitoare la portofoliul de credite, folosind diferite modele de evaluare a comportamentului clientilor si de evaluare a riscurilor.


Printre functionalitatile de baza ale solutiei
se regasesc:

  • analiza concentrarii creditelor pe diverse segmente: economice, demografice, tipuri de garantii
  • analiza restantelor creditelor existente in portofoliu pe diverse segmente
  • analiza evolutiei istorice a portofoliului de credite
  • prognoza evolutiei portofoliului de credite
  • analiza performantelor pe tipuri de produse
  • analiza portofoliului de garantii si prognoza evolutiei acestuia


    Solutia Reveleus-RCRA confera managerilor o viziune si un control permanent asupra riscurilor specifice activitatilor de Retail Banking.
    „Prin functionalitatile pe care le ofera, prin completitudinea viziunii, prin know-how-ul specific dar si prin tehnologia si flexibilitatea dovedita, solutiile din suita i-flex reprezinta o alegere potrivita pentru bancile din Romania ce doresc sa fie cat mai pregatite pentru marea batalie numita <>. Competentele ATC ROM, expertiza consultantilor romani si suportul local vin in intampinarea acestor banci.” ne-a declarat in incheiere Dl. Adrian Paraschiv.


    Despre ATC ROM


    ATC ROM a fost infiintata in Romania in anul 2000 ca subsidiara a companiei ATC. ATC (Athens Technology Center S.A.) a fost fondata in Grecia in anul 1987, fiind o companie privata, activa in proiectarea, dezvoltarea, integrarea si asigurarea asistentei pentru sisteme informatice complexe.
    Din anul 2000, ATC face parte din grupul de companii FOURLIS, un grup cu o puternica sustinere financiara. Consultanta in implementarea solutiilor bancare a devenit in scurt timp un domeniu de expertiza al ATC, iar certificarea ISO 9001/2000 a reprezentat atestarea calitatii serviciilor oferite.
    ATC ROM a devenit un pilon important al activitatii ATC in Romania dar si in regiune, dat fiind contributia consultantilor romani, cu o bogata experienta in domeniul bancar.
    ATC este partenerul regional al companiei i-flex-solutions si a implementat solutiile i-flex la Bancpost (Romania), Post Bank (Bulgaria), EFG Eurobank Serbia. Recent ATC a inceput implementarea componentei de Consumer Loans a suitei i-flex la Alpha Bank Grecia.

  • Detalii pe: www.atcrom.ro


    Despre i-flex solutions


    i-flex solutions (Reuters: IFLX.BO & IFLX. NS) este furnizorul principal de solutii si servicii IT pentru industria internationala de servicii financiare. La nivel mondial, i-flex solutions are 5.500 de angajati si peste 595 de clienti in 115 de tari. Solutiile bancare i-flex sunt recunoscute ca fiind lidere de piata pe fiecare segment. Printre clientii i-flex se numara: Citibank, UBS, Fondul Monetar International, HVB, Eurobank, SNS Bank, Shinsei bank, Development Bank of Singapore.

  • Detalii pe: www.iflexsolutions.com


    FLEXCUBE are peste 350 de clienti in peste 95 de tari din intreaga lume. Unele din principalele banci din lume sunt: Citibank, UBS, Fondul Monetar International, HVB, Eurobank, SNS Bank, Shinsei bank, Development Bank of Singapore sunt clientii FLEXCUBE. In plus, FLEXCUBE este deja implementat la Hebros Bank (Bulgaria), Post Bank (Bulgaria), Bancpost (Romania), Citibank (Romania), American Bank of Albania (Albania) si National Commercial Bank (Albania).
    Reveleus este un produs din suita i-flex si este implementat la institutii financiare din SUA, Canada, Europa, Asia si Africa. Printre clientii Reveleus se numara: CitiBank – Global, CitiFinancial Mortgage, HDFC Bank, Fondul Monetar International, American Stock Exchange, Bank of Montreal, United Bank of Africa.

  • Detalii pe: www.reveleus.com


    In August 2005 Oracle Corporation a inceput procesul de preluare a pachetului majoritar i-flex solutions prin achizitionarea a 41% din actiunile companiei.

  • Detalii pe: www.oracle.com



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite