Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

HTC vrea sa creeze un supercomputer

26 Februarie 2014HTC a lansat la Mobile World Congress HTC Power To Give, o iniţiativă ce își propune să creeze un supercomputer prin folosirea puterii de procesare colective de pe smartphone-urile Android.


În prezent în versiune beta, HTC Power To Give îşi propune să determine posesorii de smartphone-uri să acceseze puterea de procesare nefolosită a dispozitivelor pentru a găsi răspunsurile la unele dintre cele mai importante întrebări ale societăţii. În prezent, cauze precum lupta împotriva cancerului, SIDA şi Alzheimer; motivaţia de a asigura apă potabilă fiecărui copil şi chiar descoperirea unor forme de viaţă extraterestre, toate sunt adresate cu ajutorul platformelor mobile de voluntariat.


Utilizatorii pot folosi smartphone-urile cu sistem Android pentru a oferi un sprijin tangibil în domenii de cercetare esențiale, printre care medicină, ştiinţă şi ecologie. HTC Power To Give a fost dezvoltat în parteneriat cu Dr. David Anderson, de la University of California, Berkeley. Proiectul va sprijini cea mai amplă iniţiativă de voluntariat în sistem computerizat din lume, folosind capabilităţile de procesare foarte puternice ale unei reţele globale de smartphone-uri.


Un milion de smartphone-uri HTC One, lucrând împreună la un proiect via HTC Power To Give, pot oferi o putere de procesare similară cu cea a unuia dintre cele 30 de supercomputere existente în lume. Acest lucru poate scurta drastic ciclurile de cercetare pentru organizaţii care, altfel, ar trebui să piardă ani întregi analizând acelaşi volum de date şi poate creşte şansele de a aduce la lumină descoperiri importante în probleme vitale ce şi-ar găsi rezolvarea în săptămâni, luni, ani sau chiar zeci de ani.


De exemplu, unul dintre programele disponibile la lansare este IBM World Community Grid, ai carui voluntari au contribuit cu echivalentul a aproape 900.000 de ani de timp de procesare la proiecte de cercetare de ultimă oră.


„Am discutat despre impactul pe care îl pot avea doar un milion de smartphone-uri cu HTC Power To Give. Pe de altă parte, analiştii estimează că peste 780 de milioane de terminale cu Android au fost vândute numai în 2013. Imaginaţi-vă diferenţa pe care o putem face pentru viitorul copiilor noştri dacă doar unii dintre aceşti utilizatori de Android vor putea să direcţioneze o parte din puterea de procesare nefolosită pentru a ajuta la aflarea răspunsurilor unora dintre cele mai importante întrebări ce ne afectează pe toţi”, a declarat Cher Wang, Chairwoman HTC.


După descărcarea aplicaţiei HTC Power To Give din magazinul Google Play, posesorii de smartphone-uri pot selecta programul de cercetare pe care vor să îl susțină prin direcționarea unei părți din puterea de procesare a telefoanelor proprii. HTC Power To Give va rula în timp ce telefonul este pus la încărcat şi conectat la o reţea WIFI, permiţând utilizatorilor să schimbe lumea în timp ce stau la birou sau se relaxează acasă.


Versiunea beta HTC Power To Give va fi disponibilă pentru descărcare în Google Play şi, pentru început, va fi compatibilă cu familia HTC One, HTC Butterfly şi HTC Butterfly S. HTC plănuieşte să facă aplicaţia disponibilă şi pentru posesorii altor tipuri de smartphone-uri cu Android în următoarele şase luni, timp în care versiunea beta va fi îmbunătăţită constant.


HTC Power To Give a fost creată în parteneriat cu Dr. David Anderson, inventatorul Shared Computing Initiative BOINC, de la University of California, Berkeley, şi Fearlessly Frank, Global Brand Consultancy.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite