Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Rail Girls – workshop dedicat tinerelor programatoare

21 Mai 2014Rails Girls este un workshop de 12 ore adresat in mod special incepatoarelor, care nu au intrat inca in contact cu lumea programarii si a dezvoltarii web.
Workshop-ul Rails Girls va avea loc in Bucuresti, in perioada 30-31 mai a.c.


Participantele vor fi pregatite de catre traineri, programatori voluntari locali, iar modelul de invatare presupune ca un trainer sa asiste doua participante. Workshopul este gratuit si este organizat de Girls Who Code Romania, Tech Lounge si Girls in Tech Romania cu ajutorul sponsorului principal 4PSA si al unor companii locale si internationale de top: Adobe Romania, 2Parale, GitHub, Mosaic Works, ColeStreet si TechHub Bucharest.


Inscrierile se pot face pana pe 23 mai 2014 la aceasta adresa web: http://railsgirls.com/bucharest.
Participantele selectionate vor fi anuntate pe data de 25 mai 2014. Locurile sunt limitate la 30 de participante. Workshop-ul include notiuni teoretice de baza si foarte multa practica, astfel incat fiecare doua participante, ajutate de un trainer, isi vor putea construi propria aplicatie web. Workshop-ul se va incheia cu un afterparty.


„Internetul a fost construit de si pentru baieti. Ca fata, de multe ori simti ca iti lipseste vocabularul pentru a-l accesa. Cu Rails pentru fete, dorim sa demistificam lumea aplicatiilor web si sa incurajam femeile sa invete despre dezvoltarea de software si programare. Credem cu tarie ca femeile necesita dobandirea abilitatilor si a limbajului necesar intelegerii acestei lumi a aplicatiilor web”, spune Karri Saarinen de la Rails Girls Helsinki.


Comunitatea Rails Girls ajuta si incurajeaza femeile sa isi puna ideile in aplicare si sa isi construiasca propriile aplicatii web, oferind workshopuri peste tot in lume. Miscarea a fost fondata in Finlanda, in 2010, si a inceput rapid sa se raspandeasca in jurul lumii. In Romania, Rails Girls va fi prezent pe 30 si 31 mai in Bucuresti, Timisoara si Cluj, iar in luna iunie va avea loc Rails Girls Iasi.


„Femeile au un aport important in inovatia tehnologica. La nivel mondial insa, prezenta acestora in domeniul IT este destul de scazuta, variind intre 10% si 20%. Noi ne situam la polul opus, avand in vedere ca aproximativ 40% dintre inginerii software de la 4PSA sunt femei. Din acest motiv, sustinerea evenimentului Rails Girls se aliniaza cu valorile noastre si ne onoreaza”, a declarat Elena Carstoiu, cofondator si COO al 4PSA.


Girls Who Code Romania (https://www.facebook.com/GirlsWhoCodeRomania) este o comunitate infiintata in februarie 2014 din pura pasiune pentru programare, de catre Ioana Monica Muntean, Silvia Stegaru si Andreea Visanoiu, coding aficionados. Obiectivul organizatiei este de a oferi sustinere femeilor care vor sa invete sa programeze sau care intentioneaza sa isi imbunatateasca cunostintele in domeniu. Scopul final este acela de a incuraja tinerele romance sa aleaga o cariera in domeniul informaticii.


Girls in Tech Romania (http://gitromania.com/) este o organizatie globala a carei misiune este de a forma o comunitate a femeilor care profeseaza in domeniul tehnologiei. Organizatia a fost infiintata de catre Adriana Gasgoine in San Francisco, in 2007, si are in prezent peste 8.500 de membri la nivel global. Filialele Girls in Tech poarta denumirea de capitol si sunt prezente in intreaga lume, in tari precum China, Grecia, Franta, Statele Unite sau Chile.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite