Ziua Comunicațiilor 2014 – etalon pentru industria locală

„În 2014-2015 vom acoperi populaţia urbană în proporţie de 70%, urmând ca în următorul an să ajungem la 100%. În ceea ce priveşte acoperirea rurală, aceasta se va baza pe necesitățile clienţilor enterprise. Un pas important în competitivitate şi diferenţiere îl reprezintă 4G. Tehnologia 4G este de până la 7 ori mai ieftină decât tehnologiile tradiţionale”, a spus Mircea Beju.
El a prezentat două situații în care clienții folosesc 4G, o reţea VPN peste 4G pentru monitorizarea sondelor și o reţea VPN peste 4G pentru monitorizare video.
„Avem în plan realizarea în perioada următoare a 25 de site-uri noi 4G. Vom reuşi să le asigurăm monitorizarea a încă 600 de sonde, ceea ce reprezintă o economie foarte importantă. În cazul celui
de-al doilea partener, care are ca şi necesitate monitorizarea video a 25 de locaţii în Portul Constanţa, am reușit să îi asigurăm acest serviciu doar cu două sectoare 4G”, a adăugat reprezentantul Vodafone.
Vasile Voicu, Manager Product Management Business Romtelecom Cosmote, a vorbit despre trendurile din piaţa IT&C, despre modul în care clienţii se aşteaptă să evolueze aceste servicii şi despre modul în care companiile Cosmote şi Romtelecom răspund aşteptărilor şi cerinţelor.
„Companiile Cosmote şi Romtelecom se află într-o poziţie privilegiată în acest moment datorită faptului că oferă acces internet pe fibră optică, 4G, cupru la peste 65% dintre companiile înregistrate şi active din România. Studii de piaţă recente arată că majoritatea directorilor IT îşi doresc în continuare să-şi reducă cât mai mult posibil costurile cu serviciile de tip IT&C, să transforme bugetul de CAPEX în OPEX, să elimine dacă este posibil orice investiţie iniţială în cumpărarea de platforme hardware, să beneficieze de servicii de calitate care să le permită să fie inovativi şi să răspundă rapid schimbărilor apărute în piaţă. Plecând de la aceste aşteptări generăm două trenduri importante în dezvoltarea pieţei IT&C: cloud computing şi managed services. Romtelecom împreună cu Cosmote a lansat la sfârşitul anului trecut o serie de servicii cloud care generează deja venituri substanţiale de ordinul milioanelor de euro, ne referim aici la aplicaţii de tip cloud ERP, cloud CRM, cloud PBX, Virtual Private Server şi Virtual Desktop Infrastructure şi monitorizarea flotei de maşini. Vom continua cu alte servicii, Office 365 urmează să fie lansat împreună cu Microsoft anul acesta, precum şi o suită de aplicaţii orientate către verticale specifice de piaţă. Un alt produs pe care intenţionăm să-l lansăm în a doua jumătate a acestui an împreună cu grupul din care facem parte se numeşte Video meet, un instrument de colaborare virtuală, care permite accesul la video-conferinţe utilizând orice tip de device cu capabilităţi video”, a declarat Vasile Voicu.
Valentin Popoviciu, Director Dezvoltare RCS&RDS și-a axat prezentarea în jurul ofertelor companiei în segmentul rezidențial.
„Suntem lideri pe pieţele de TV şi internet, am reuşit să construim o echipă puternică cu care am dezvoltat reţeaua şi serviciile. Am reuşit să ne transformăm într-un partener de încredere pentru clienţii noştri. Cu ofertele Gigabit vrem să pregătim utilizatorii pentru viitor”, a spus Valentin Popoviciu.
SDN şi NFV, capete de afiş
Reprezentanta Huawei, Iris Lin, CEE Wireless Marketing Director, a vorbit despre 5G și soluțiile WiFi propuse de compania în care activează. Iris Lin a spus că Huawei intenționează să cheltuiască 600 de milioane de dolari până în 2015 pentru cercetare 5G.
Prezentarea reprezentantului Ericsson, Giovanni Dalla-Vedova, Head of Sales Romania & Moldova, s-a axat în jurul performanței rețelei și pe soluțiile oferite de companie.
Christian Wagner, Head of Marketing Romkatel, a prezentat soluția Micro CRAN, denumită K-BOW, lansată la Mobile World Congress 2014 din Barcelona, care se dorește a fi o punte de legătură între arhitecturile rețelelor existente și toate echipamentele necesare pentru a furniza în viitor servicii wireless în interiorul clădirilor.

Parerea ta conteaza:

