Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

USAMVB sustine durabil dezvoltarea agriculturii romanesti prin formarea specialistilor activi

31 Iulie 2014






Stimularea antreprenoriatului la nivelul unui număr de 400 de locuitori – persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă şi şomeri - din zonele rurale aferente celor patru regiuni vizate, prin facilitarea accesului la programe de formare în materie de competenţe antreprenoriale şi implementarea unei campanii în acest sens, care vizează diseminarea modelelor de succes şi realizarea a 15 ateliere de asistenţă în vederea iniţierii unei afaceri, facilitându-se astfel noi oportunităţi de ocupare şi crescând numărul de iniţiative de afaceri independente.

Promovarea iniţiativelor locale privind stimularea ocupării prin crearea unei reţele de factori relevanţi pe piaţa muncii.

Obiectivul general şi cele cinci specifice se vor îndeplini prin intermediul a 44 de programe de calificare/recalificare/perfecţionare/specializare, peste 4.500 de ore de consiliere şi orientare profesională, implementarea unei campanii de asistenţă în vederea iniţierii unei afaceri, servicii de mediere, precum şi workshop-uri naţionale şi transnaţionale, schimb de experienţă şi bune practici în domeniul specializării membrilor grupului ţintă.
Setul de măsuri incluse în proiect pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii a grupului ţintă este un set integrat de măsuri active de ocupare, care permite acoperirea nevoilor grupului şi asigură atât dezvoltarea capitalului uman, cât şi plasarea pe piaţa muncii a persoanelor vizate şi, implicit, contribuie la atingerea obiectivelor DMI 5.1, dar şi a obiectivului POS DRU.

Colaborare internaţională


Implicarea celor doi parteneri transnaţionali - ASAJA şi Centro de Estudios Infer S.L. - va conduce la un schimb de bune practici datorită faptului că, în Spania, situaţia actuală privind şomajul a generat diverse metode inovative şi flexibile de combatere a acestuia, evidenţiindu-se în mod special măsurile de creştere a ocupării printre tineri. În acest sens, partenerii spanioli vor aduce cunoştinţele iniţiale care sunt esenţiale pentru dezvoltarea proiectului. Abordarea inter-regională este dată de faptul că activităţile proiectului vor fi implementate la nivelul a 8 judeţe din 4 regiuni diferite de dezvoltare ale României. Astfel, se vor realiza diverse sesiuni şi dezbateri informative, întâlniri de lucru, campanii de sensibilizare ce se întind la nivel multi-regional.





Datorită experienţei în furnizarea programelor de formare profesională, partenerul Centro de Estudios Infer asigură majoritatea cursurilor de formare prevăzute în acest proiect. Totodată, cei doi parteneri vor facilita realizarea unui schimb de experienţă în Spania, ocazie cu care vor fi preluate exemple de bună practică şi proiecte de succes în ceea ce priveşte dezvoltarea economiei rurale, prin stimularea ocupării.

„Parteneriatul transnaţional cu cele două firme implicate, faptul că se oferă o specializare fără costuri unui număr de 75 de persoane din grupul ţintă în Spania şi oferirea unor subvenţii în bani creează o mai mare atractivitate pentru persoanele din grupul ţintă şi reprezintă un punct de plecare pentru viitorii angajaţi şi/sau antreprenori. Cunoaştem rolul important pe care Spania îl joacă la nivel internaţional în domeniul agricol şi, de aceea, nu întâmplător, am ales această ţară ca partener pentru schimb de bune practici“, afirmă Conf. dr. Răzvan Teodorescu.

Corelare cu cerinţele pieţei muncii



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite