Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

QNAP a lansat QGenie

05 August 2014QNAP a lansat QGenie, un NAS mobil, ce integreaza un SSD si o baterie de 3000mAh, oferind 7 functii importante si utile in activitatea digitala cotidiana. Dispozitivul miniatural permite stocarea fisierelor, alimentarea dispozitivelor mobile, partajarea conexiunii la internet si multe altele.


Cu un design compact, Qgenie se potriveste perfect in buzunar, fiind o solutie NAS mobila si flexibila, care extinde wireless spatiul de stocare al dispozitivelor mobile. Ecranul OLED informeaza in mod clar posesorul despre starea bateriei si a sistemului, capacitatea de stocare disponibila, reteaua wireless si multe altele.


Atunci cand au nevoie de mai mult spatiu pe telefon sau tableta pentru fotografii, muzica si aplicatii, utilizatorii pot transfera o parte din date pe Qgenie. Ei pot folosi serviciile myQNAPcloud si aplicatiile mobile Qsync si Qfile, creand totodata un cloud privat in care pot salva, partaja si sincroniza fisierele stocate pe Qgenie.


„Qgenie permite pana la 20 de conexiuni diferite, oferind acces simultan la fisiere pentru 8 utilizatori, dispozitivul fiind perfect pentru partajarea fisierelor multimedia atunci cand calatoriti sau participati la diferite evenimente precum seminarii, conferinte sau intalniri de afaceri, fara a fi necesara transmiterea de email-uri sau schimbul de stickuri USB”, a declarat Hanz Sung, Manager de Produs in cadrul QNAP.


Utilizatorii pot salva datele de pe dispozitivele Android si iOS pe Qgenie cu ajutorul aplicatiei mobile Qfile, protejand informatiile importante. Qfile permite realizarea unei copii de siguranta a agendei de contacte in vederea restaurarii ulterioare.


Avand o baterie incorporata de 3000mAh, Qgenie poate functiona mai mult de 10 ore, suficient de mult pentru a acoperi programul unei zile de lucru. Poate servi si ca baterie externa pentru dispozitivele mobile, cu o rata de conversie de pana la 90% si 7 mecanisme de protectie a circuitului: protectie la supraincarcare, la descarcarea sub o anumita limita, la temperatura ridicata, la scurt-circuit, la supratensiuni si la supraintensitatea curentului si suport avansat pentru modurile SDP/DCP.


Un aparat Qgenie cu acumulatorul complet incarcat poate oferi prin USB de 1,5 ori capacitatea bateriei unui smartphone mediu. Totodata, Qgenie poate functiona ca punct de acces wireless pentru partajarea conexiunii la internet realizate prin cablu, cu ajutorul telefonului sau a unui stick LTE/4G/3G.


Atunci cand se conecteaza la un PC sau un Mac prin intermediul interfetei USB 3.0, Qgenie se transforma intr-un SSD portabil si performant, furnizand o viteza de transfer de 120MB/s la citire si de 40MB/s la scriere.


Qgenie poate functiona si ca un dispozitiv complementar unei unitati Turbo NAS existente. Utilizatorii pot copia fisierele de pe un Turbo NAS pe Qgenie sau viceversa printr-un singur click, apeland functia de copiere via USB. Datele pot fi accesate si cu ajutorul aplicatiei mobile Qfile.


Unitatea Qgenie este compatibila cu dispozitivele Windows, Mac, iOS si Android, oferind flexibilitate in stocarea si partajarea fisierelor.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite