Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Samsung anunta extinderea ecosistemului UHD

05 Septembrie 2014



Samsung anunta extinderea ecosistemului UHD prin stabilirea de parteneriate cu furnizori globali de continut, pentru a facilita accesul utilizatorilor la continut UHD.


Compania intentioneaza sa lanseze la nivel global serviciul Amazon UHD VOD in luna octombrie, dupa ce a extins deja serviciul Netflix UHD VOD in Europa, serviciu care este disponibil in S.U.A. si in alte tari inca din luna martie. Netflix si-a inaugurat serviciul de streaming UHD cu cel de al doilea sezon al celebrului serial „House of Cards”, care este acum disponibil pe televizoarele Samsung UHD.


De asemenea, Samsung a reluat colaborarea cu importanti furnizori de continut din Europa, printre care se numara si maxdome, Wuaki.tv si CHILI, pentru a pune la dispozitia utilizatorilor mai mult continut UHD, cu scopul de a construi un ecosistem UHD cat mai solid.


„Era UHD a inceput si, pentru a incuraja adoptia acestui tip de continut, este important sa le oferim utilizatorilor mai multe variante din care acestia sa aleaga atunci cand vine vorba despre continut UHD. Astfel, le oferim clientilor nostri posibilitatea de a alege dintr-un vast continut pentru a se bucura in totalitate de televizoarele curbate UHD”, a declarat Won Jin Lee, Vice Presedinte Executiv pentru Visual Display Business in cadrul Samsung Electronics.


Samsung Electronics si-a concentrat eforturile pentru a furniza mai mult continut UHD pe piata europeana. In luna mai, compania a incheiat un parteneriat cu Vienna State Opera si a oferit, prin aplicatia Vienna Opera App, transmisiunea in direct a operei „Nabucco” cu Placido Domingo, unul dintre cei „Trei Tenori”. Continutul premium a fost difuzat la nivel global si le-a oferit telespectatorilor cele mai bune locuri pentru a se putea bucura de spectacol chiar din fata televizoarelor. Pentru sezonul 2014/2015 sunt planificate alte 10 spectacole care includ continut UHD, printre care si opera „Die Fledermaus” de Johann Strauss, care va fi difuzata de Anul Nou.


Totodata, Samsung a colaborat intens cu partenerii sai din industrie pentru a dezvolta o solutie sigura de distributie a continutului UHD. Ca urmare a colaborarii cu SCSA (Secure Content Storage Association), din care fac parte si membrii fondatori SanDisk, 20th Century Fox, Warner Bros. si Western Digital, pentru a stabili standarde sigure de securitate in stocarea de continut, Samsung le va putea oferi clientilor continut de cea mai buna calitate chiar din studiourile de la Hollywood, prin intermediul serviciului de descarcare online.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite