Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Noi tendinte in HR: Cum poate schimba analiza datelor mediul de lucru

09 Septembrie 2014



Abilitatea de a analiza si utiliza eficient datele disponibile a dus la imbunatatirea proceselor de business, permitandu-le companiilor sa-si imbunatateasca productivitatea, sa isi creasca veniturile si sa-si reduca costurile.


In ultima vreme, in lumea de business se observa o noua tendinta legata de Big Data: directorii de resurse umane au nevoie de ajutor pentru a analiza cantitati tot mari de date si pentru a raspunde unor intrebari importante legate de evolutia productivitatii la locul de munca, impactul programelor de training, rata de fluctuatie a personalului sau modalitati de a imbunatati procesul de recrutare. In mod interesant, studiul Deloitte Global Human Capital Trends 2014 arata ca, desi 87% dintre respondenti au recunoscut ca nu au capabilitati de analiza a datelor de HR, 78% dintre acestia considera ca acestea sunt „importante” sau „urgente”.


De mai multi ani, investitiile in sistemele HR au fost orientate catre dezvoltarea proceselor mai degraba decat catre obtinerea unor rezultate clare. Astfel, in ciuda eforturilor si bunelor intentii ale multor departamente de HR, solutiile pe care le-au avut la dispozitie nu erau potrivite pentru necesitatile lor viitoare. Acest lucru se poate schimba, insa, datorita solutiilor de tipul PurpleHRI, un program dezvoltat de PurpleHRM, companie specializata in analiza datelor de HR, impreuna cu Qlik.


Disponibila in Romania prin Plaut Consulting, distribuitor exclusiv Qlik la nivel national, aceasta solutie le ofera profesionistilor de HR o mai buna intelegere a datelor legate de personalul companiei si ii ajuta sa creioneze politici de HR pentru viitor, contribuind la cresterea semnificativa a pietei pentru programele de HR Analytics.


„Intr-o lume de business din ce in ce mai competitiva si mai specializata, specialistii de HR nu isi mai permit doar sa cuantifice datele legate de personal. Ei au, in schimb, nevoie de ajutor specializat pentru a face predictii si pentru a corela date, astfel incat sa poata anticipa ce se va intampla in viitor si evita, astfel, pierderea unor oportunitati. Solutiile de Business Intelligence sunt des intalnite in departamentele de Vanzari, Finante si Marketing, dar pentru departamentele de HR, ele reprezinta inca o noutate. Misiunea noastra este sa convingem oamenii de HR de avantajele utilizarii PurpleHRI, o solutie care combina simplitatea solutiilor QlikView cu abordarea stiintifica a HR-ului pe care doar o companie specializata in analiza de date pentru acest domeniu o poate furniza”, mentioneaza Robert Novak, Managing Director Plaut Consulting Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite