Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Oportunități și temeri īn adoptarea cloud computing de către companiile mici și mijlocii

29 Septembrie 2014




Optimizarea financiară – Investiția în servere și infrastructură presupune un efort financiar mare, majoritatea companiilor analizate în studiu având probleme legate de fluxurile de numerar. Din această cauză, companiile analizate sunt nevoite să facă compromisuri legate de infrastructura IT „on premises”, compromisuri care pot conduce la creșterea timpului de indisponibilitate a sistemelor și la pierderi. În plus, investiția în servere și infrastructură IT presupune investiția în mijloace fixe, ceea ce conduce la recuperarea investiției prin amortizare pe perioade ce depășesc, în unele situații, cinci ani. Modelul SaaS presupune plata unui abonament lunar, abonament ce poate fi dedus integral din venituri.

Concluzie
Cloud computing oferă numeroase oportunități pentru IMM-uri. Acesta oferă o șansă de a avea acces la software ca serviciu, cu cerințe foarte reduse de capital și costuri mai mici de exploatare (inclusiv costurile privind energia). Combinarea cloud-ului cu tehnologiile de rețea avansate oferă o șansă pentru IMM-uri din toate sectoarele economiei de a inova în zona lor de activitate.
Cu toate acestea, pentru IMM-uri - care au, de obicei, cerințe relativ simple referitoare la domeniul IT&C – beneficiile soluțiilor de cloud sunt adesea mai puțin evidente decât pentru utilizatorii mai mari, cum ar fi sectorul public sau corporațiile.

În plus, managerii de IMM-uri și antreprenorii tind să fie destul de suspicioși cu privire la noile soluții și tehnologii și doresc să vadă beneficii demonstrabile, concrete, înainte de a investi. În situația în care fac investiția în cloud, managerii vor recunoaște fără tăgadă avantajele aduse de această tehnologie. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul companiilor intervievate în studiul realizat de noi, toate cele 20 de companii (fără nici o excepție) apreciind avantajele tehnologiei Office 365 în comparație cu utilizarea sistemelor „on premises”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite