Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Cornel Tascu este noul director al Directiei Sisteme Informationale Renault Romania

02 Octombrie 2014



Cornel Tascu este, de la 1 septembrie 2014, noul director executiv al Directiei Sisteme Informationale Renault Romania si Renault Turcia. Acesta l-a inlocuit pe Olivier Mougin, care a devenit director New Product Data Management in cadrul Directiei Inginerie Teste si Servicii a Aliantei Renault Nissan.


In varsta de 47 de ani, Cornel Tascu este absolvent al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, Facultatea de Constructii Civile, si al unui program de management executiv la Scoala Superioara de Comert din Paris (ESCP, Europa). Cu o experienta de unsprezece ani in cadrul Renault Romania, avand diverse responsabilitati in perimetre de activitate diferite ale grupului, Tascu a preluat activitatea unei echipe formate din 130 de persoane, pentru a coordona activitatea sistemelor informationale ale companiei.


„Grupul Renault in lume si in Romania se transforma, context in care Directia noastra trebuie sa gaseasca resurse si energie pentru a se adapta si sprijini aceasta evolutie. Vrem sa aducem valoare si mereu un plus de eficienta pentru procesele de business ale Renault Romania, urmarind atent costurile. Pentru a putea raspunde acestor exigente, nu exista solutii «miracol». Ne propunem sa gasim acele solutii de reducere a efortului si a cheltuielilor de intretinere a infrastructurilor noastre, fara sa afectam calitatea functionarii acestora. Resursele astfel degajate vor sustine proiecte si initiative de ruptura orientate catre analiza de business si inovatie tehnologica. Vom lansa doar proiecte care vor respecta criteriile interne de rentabilitate si payback. In conditiile actuale, tehnologia informatiei si gestiunea sistemelor informationale nu mai pot fi doar apanajul unui specialist, ci o responsabilitate majora a liniei manageriale. La Renault Romania aceste lucruri se intampla, iar functia noastra este reprezentata in instantele executive ale grupului. Dispunem de instrumentele, ambitia si competentele necesare pentru a aborda cu incredere aceste provocari”, a declarat Cornel Tascu.


Directia Sisteme Informationale Renault Romania gestioneaza 500 de aplicatii si sisteme informatice utilizate pentru etapele de design, conceptie 3D, inginerie si dezvoltare a unui vehicul, pentru planificarea si gestionarea fluxurilor logistice si de fabricatie a componentelor mecanica si vehicul, pentru gestiunea calitatii si sustinerea activitatilor de marketing, comercializare vehicule si piese de schimb in Romania sau la export, achizitii, financiar, sisteme informatice, servicii administrative, relatii juridice, resurse umane, afaceri publice, comunicare.


La nivelul companiei, in cele cinci locatii unde Renault isi desfasoara activitatea in Romania (Bucuresti, Mioveni, Pitesti, Oarja si Titu), exista 8.500 de posturi birotice, industriale si statii grafice, conectate prin peste 2.000 de km de retea, si 10.000 de posturi telefonice mobile si fixe. Directia Sisteme Informationale Renault Romania a derulat si continua sa deruleze si activitati la nivel international, cum ar fi echiparea uzinelor Renault din Maroc, Algeria sau Rusia. In plus, aceasta asigura asistenta si suport informatic pentru utilizatori din 40 de tari in care Grupul Renault este present.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite