Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutii BIS destinate sistemelor bancare de plati

28 Aprilie 2006




Editarea si corectia mesajelor de plati; acest modul va fi dezvoltat atunci cand va exista fie o cerinta expresa a utilizatorilor aplicatiei qPayIntegrator, fie atunci cand va deveni un factor de decizie in adoptarea acestei solutii de catre noi clienti.


Monitorizarea end-to-end, in timp real, a tranzactiilor de business. BIS isi propune includerea in regim OEM a unor produse specializate, cu recunoastere pe piata, destinate monitorizarii in timp real a tranzactiilor de transfer de fonduri.


In prezent, BIS este preocupata de certificarea principalelor sale solutii la SWIFT, Microsoft, precum si de evaluarea lor la IBM.


O alta directie strategica o constituie extinderea de la plati interbancare la managementul portofoliului clientilorcorporatisti - prin optimizarea proceselor financiare ale corporatiilor in raport cu banca; BIS a intreprins eforturi punctuale privind extensia utilizarii qPayIntegrator pentru eficientizarea canalului de distributie a serviciilor bancare si/sau a altor produse si servicii financiare. Astfel, un exemplu de solutie bancara destinatacorporatiilor, conceputa de BIS, are arhitectura ca in figura alaturata.


Banca urmeaza sa reutilizeze investitia in platforma SWIFT, transformand astfel un centru traditional de cost intr-un centru de profit, furnizand servicii de conectivitate la reteaua SWIFTNet atat institutiilor financiare partenere (exemplu asigurator,leasor, fond de investitii), cat si corporatiilor sub forma unui SWIFT Service Bureau (SSB). Avantajul acestei arhitecturi il constituie adaptarea costurilor serviciuluibancar la calitatea si securitatea canalului de conectare corporatie-banca, evitand totusi necesitatea dezvoltarii la nivelul corporatiei a unor expertize in domeniul platilor SWIFT, care tin mai curand de specialitatea bancara. Pe de alta parte, un SSB controlat de banca diminueaza riscurile atat la nivelul bancii cat si la cel al corporatiei, prin evitarea utilizarii altor SSB, al caror serviciu este adesea nemasurabil si negarantat.


BIS va lansa, in perioada imediat urmatoare, o initiativa privind stabilirea unor parteneriate cu institutii bancare si financiarepentru modelarea operationala a unui astfel de serviciu.


Principalele repere distinctive ale BIS intr-un proiect de solutie bancara destinata corporatiilor sunt:


1. Expertiza in operatiuni SWIFT si solutii software aferente (singurul SWIFT Registered Vendor si SWIFT Service Partner acreditat din regiune);


2. Baza relevanta de clienti pentru sisteme bancare de plati bazata pe produse software BIS;


3. BIS a parcurs o documentare relevanta si este angrenat in initiativa SWIFT privind promovarea MA-CUG;



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite