Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Ajutorul de Stat este probabil cea mai avantajoasă sursă de finantare a investitiilor strategice

18 Noiembrie 2014




Vorbitorii celei de-a doua sesiuni au fost: Gabriel Sincu, Executive Director, Tax Advisory Services, EY România, Adrian Luca, Partener, Transfer Pricing Services, Alexandra Smedoiu, Senior Manager, Consultanță Fiscală, PwC Romania și Mihai Petre, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte România.

Gabriel Sincu, Executive Director, Tax Advisory Services, EY România, a vorbit despre felul în care funcționează detașarea în cazul salariaților străini detașați în România, dar și în cazul salariaților români detașați în străinătate.

”În cazul mobilității forței de muncă, sunt de avut în vedere: structura contractuală, obligații administrative, obligații fiscale, aspecte privind dubla impozitare, transferul de costuri între entități”, a afirmat Gabriel Sincu.

Potrivit lui Adrian Luca, Partener, Transfer Pricing Services, ministrul de Finanțe a anunțat că Autoritățile Fiscale Române sunt instruite de specialiștii HM&Revenue Customs (Autoritățile Fiscale din Marea Britanie).

”Astfel autoritățile vor analiza cu grijă tot ce li se pare că intră în categoria “profit shifting”, cum ar fi: servicii prestate de părți afiliate (mai ales acordarea de împrumuturi), lipsa de consecvență privind rezultatele, tranzacțiile neobișnuite cu părțile afiliate etc.”, a declarat Adrian Luca.

Acesta a subliniat că firmele trebuie să ia măsurile necesare pentru a avea protecție fiscală și o reputație impecabilă.

”Nu este exclus să participăm curând la introducerea de noi taxe sau de mărirea unora actuale. Asta ne așteaptă dacă nu îmbunătățim rata de colectare. Există în prezent foarte multe controale ale ANAF pe piață. Autoritățile sunt foarte agresive și încearcă să atace chiar și substanța economică a tranzacțiilor. Tot ce se întâmplă în jur are un singur țel: mai mulți bani la buget”, a declarat Alexandra Smedoiu, Senior Manager, Consultanță Fiscală, PwC Romania.

Potrivit acesteia, au existat grurpuri de lucru pentru a face mai suportabil impozitul special pe construcții. Drept urmare, impozitul s-ar putea reduce de la 1 ianuarie de la 1,5% la 1%. S-ar putea introduce de asemenea excepții de la plată pentru clădirile din parcurile industriale sau pentru anumite amenajări pe care chiriașii le fac în clădirile închiriate.

” În România există în prezent 3 posibilități de a nu plăti TVA la import așa că țara noatră merită luată în calcul ca “poartă de intrare în UE”. Dacă nu se atinge pragul de 100 milioane de RON certificarea ca și AEO este imediat următoarea. Codul Vamal Unional pariază totul pe AEO. Autorizarea ca și AEO durează între 6 – 12 luni în funcție de gradul de complexitate și disponibilitatea autorităților vamale”, a afirmat Mihai Petre, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte România.

Reprezenatntul companiei a recomandat companiilor să aplice cât mai rapid pentru AEO pentru a evita blocaje în fluxul de operațiuni din mai 2016.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite