Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

AMD lanseaza noile SOC-uri „Carrizo” si „Carizzo-L”

09 Decembrie 2014



AMD a anuntat, in timpul evenimentului Future of Compute, lansarea primului system-on-a-chip (SoC) cu performante ridicate, denumit „Carrizo” si a unui SoC mainstream denumit „Carrizo-L” ca plan pentru 2015.


In colaborare cu partenerii software si hardware, aceste noi APU-uri sunt proiectate sa ofere solutii complete pentru gaming, aplicatii si experiente ultra high-definition 4K. Fiind compatibile cu Microsoft DirectX 12, OpenCL 2.0, AMD Mantle API, AMD FreeSync incluzand suport si pentru viitorul sistem de operare Windows 10, APU-urile AMD Mobile 2015 vor oferi utilizatorilor ceea ce isi doresc.


„Carrizo” va integra tehnologia x86 CPU „Excavator” si noua generatie grafica AMD Radeon in primul SoC din lume de acest tip, din gama Heterogeneous Systems Architecture (HSA) 1.0. SoC-ul „Carrizo-L” integreaza CPU-ul numit „Puma“ cu gama placilor AMD Radeon Seria R si este construit pentru configuratii mainstream. In plus, un procesor AMD Secure va fi inclus in APU-ul „Carrizo“ si „Carrizo-L” permitand integrarea tehnologiei ARM TrustZoneA in intreaga gama, din motive de securitate, pentru toti clientii.

„Carrizo“ si “Carrizo-L“ sunt programate pentru lansare in prima jumatate a anului 2015.



Tags: AMD, SoC, Carizo

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite