Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ERP >> Stiri si comunicate

TotalSoft, primul loc in topul furnizorilor de solutii ERP din Romania

03 Ianuarie 2015



TotalSoft, producatorul sistemului Charisma ERP, s-a clasat pentru al cincilea an consecutiv pe primul loc in topul furnizorilor de solutii si servicii de tip ERP din Romania, conform studiului “ERP Romania 2014. Analysis and trends of the ERP software products and related services” publicat de compania de cercetare de piata si consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC).


Eugen Schwab-Chesaru, Directorul PAC pentru Romania si Europa de Est, a remarcat faptul ca „datorita modului integrat de operare (licente, mentenanta, servicii de consultanta, implementare si training), TotalSoft a fost, in 2013, pentru al cincilea an consecutiv, compania care, singura, are o cota de piata de 15% si ocupa primul loc in clasamentul PAC consolidat pentru software si servicii informatice legate de sisteme ERP in Romania. Dominand segmentul companiilor din comert si servicii, TotalSoft a reusit intr-un an complicat precum 2013 sa-si conserve veniturile din anul anterior si sa-si imbunatateasca o cota de piata deja foarte ridicata.”


Pe o piata ERP care s-a contractat cu 4,1%, in special din cauza blocajelor din sectorul public, compania isi pastreza prima pozitie in industrii ca retail (36% market share) sau servicii (25% market share) si se claseaza pe locul 2 in industria de manufacturing, cu 16% cota de piata.
Observand evolutia TotalSoft pe piata solutiilor ERP generaliste si verticalizate, Eugen Schwab explica de ce ar trebui studiat acest model de catre companiile romanesti aflate la inceput de drum: „construirea unui brand bazat pe un IP propriu aduce nu doar prestigiu, dar si o atractivitate crescuta pentru investitori financiari sau strategici, precum si posibilitatea de a iesi pe piete internationale mature cu solutii cu valoare adaugata, nu doar servicii in care principalul atuu sa fie costul mai scazut al angajatilor din Romania.”


„In urmatorii 5 ani, tintim pozitia de lider mondial al pietei de solutii software destinate serviciilor financiare si un portofoliu de clienti care sa includa cele mai mari grupuri financiare din lume. Vorbim nu doar despre calitatea produsului, dar si despre o masa critica de analisti de business, consultanti, project manageri, implementatori extrem de bine pregatiti profesional, care au demonstrat in proiecte foarte complexe ca solutiile software proiectate in Romania sunt cele mai bune”, apreciaza Daniel Ionescu, Sales & Marketing Director, TotalSoft.


Conform estimarilor PAC, in 2015 se asteapta o usoara crestere a pietei de solutii si servicii de tip ERP din Romania, de la 102,2 milioane de euro la 106 milioane de euro. Pe termen mediu, respectiv 2018, PAC apreciaza ca nevoile in continua schimbare ale pietei vor determina o crestere a acesteia cu cca 50%, pana la 147,6 milioane de euro. Principalii factori care vor influenta aceasta evolutie vor fi, probabil, adaptarea administratiei publice la cerintele europene, cresterea cererilor companiilor straine de a lucra cu parteneri de business cu solutii software aliniate, precum si deschiderea managementului local catre sisteme ERP care sa ofere un control financiar si o transparenta mult mai buna.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
miha
Afacerile sunt viitorul, iar internetul in ziua de azi este folosit in mai toate domeniile. Cred ca a venit momentul sa faci o schimbare in viata ta. Este necesar sa ai -peste 18 ani, - calculator si internet - sa fi serios -sa ai vointa -si multa rabdare. Programul este part-time, 2-3 ore pe zi. Se lucreaza de acasa, nu este necesar experienta. Si vei avea suportul meu permanent., Investeste putin din timpul tau, sa iti asiguri viitorul. Pentru mai multe detalii , trimite-ti mesaj cu textul “info” la email: miha_michelle2002@yahoo.com
04 Ianuarie 2015, 10:33:29