Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Noi amenintari in peisajul APT

07 Ianuarie 2015



Analizand peste 60 de infractori cibernetici responsabili de atacuri in intreaga lume, echipa de experti a Kaspersky Lab a creat o lista cu noile amenintari cibernetice din peisajul APT (Advanced Persistent Threat).


- Mai multe grupuri segmentate pot ataca mai multe companii. Astfel, un numar mare de organizatii pot ajunge victime ale mai multor atacuri cu surse distincte.
- Grupurile de infractori nu se mai concentreaza exclusiv asupra furtului de bani de la utilizatori. Astazi, infractorii cibernetici utilizeaza tehnici APT pentru a ataca direct bancile in care se depoziteaza banii.
- Hotelurile sunt ideale pentru a ataca victime importante din intreaga lume. Grupul Darkhotel este unul dintre actorii APT care a vizat victime specifice, cand acestea erau cazate in hoteluri de lux.
- Din ce in ce mai multe grupuri APT vor fi atente sa nu fie expuse si vor adopta masuri complexe pentru a ramane in umbra si pentru a evita sa fie descoperite.
- In 2015, mai multe grupuri ar putea utiliza servicii cloud pentru ca sustragerea datelor sa fie mai dificil de detectat.
Gruparile APT pot contracara intentia institutiilor guvernamentale de identificare a atacatorilor prin ajustarea operatiunilor si plantarea unor dovezi false (pentru a da impresia ca atacul a fost organizat de o alta entitate).


„Daca spunem ca anul 2014 a fost unul sofisticat, atunci cuvantul pentru 2015 va fi evaziv,” comenteaza Costin Raiu, Director GReAT in cadrul Kaspersky Lab. „Credem ca grupurile APT vor evolua si vor deveni tot mai greu de identificat si mai inselatoare, pentru a evita sa fie descoperite. Anul acesta am descoperit deja actori APT care utilizeaza exploit-uri de tip „zero-days” si am observat noi metode folosite de acestia pentru a ramane in umbra si pentru a fi activi o perioada mai indelungata de timp. Am valorificat descoperirile noastre pentru a dezvolta si implementa noi mecanisme de aparare pentru utilizatorii produselor Kaspersky Lab”, incheie Costin Raiu.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite