Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cisco anunta principalele tendinte in tehnologie pentru 2015

07 Ianuarie 2015





Fog Computing-ul rezolva problemele legate de latenta si blocaj ale retelelor. Ofera putere de calcul, spatiu de stocare si servicii in retea catre utilizatorii finali indiferent de pozitia acestora in retea. Ofera, de asemenea, o platforma inteligenta pentru a gestiona infrastructurile IoE. Gestionarea acestor servicii prin Fog Computing va duce la crearea de noi modele de afaceri si oportunitati pentru operatorii de retele.
Aplicatie in lumea reala: In urmatorii 10 ani, solutiile de analiza a datelor in timp real impreuna cu Fog Computing-ul vor ajuta la optimizarea exploatarii resurselor naturale, de la agricultura la campuri petrolifere. Iar castigurile in productivitate vor ajuta in contextul cresterii populatiei si al scaderii resurselor naturale.
Pana in 2050 populatia lumii va ajunge la 9 miliarde de oameni. Pentru a face fata cererii in crestere, productia de hrana trebuie sa se majoreze cu aproximativ 70%. Analiza datelor in timp real poate juca un rol cheie: sa creasca productivitatea si sa minimizeze risipa. Astfel, analiza datelor in timp real ajuta la imbunatatirea prognozelor meteo, facand mai usoara determinarea perioadei optime de recoltare, ritmul de crestere a culturilor si perioadele cele mai potrivite pentru fertilizare.
Un alt exemplu este distributia in mod inteligent a energiei electrice. Aplicatiile pentru gestionarea acestor tipuri de retele rulate de pe diferite dispozitive pot comuta automat catre distributia de energie obtinuta din surse alternative (solara, eoliana), in functie de cereea de energie, disponibilitate si pret.


Context predictiv


Predictie: Contextul Predictiv va reprezenta o noua tendinta majora in urmatorii 4 ani. Recunoasterea activitatii utilizatorului si a locului in care se afla acesta sunt motoarele evolutiei Contextului Predictiv, inovatia concentrandu-se in principal pe transport si retail.
Aplicatie in lumea reala: Industria transporturilor si sustenabilitate – contextul predictiv poate ajuta la reducerea traficului cu 40% si, astfel, la diminuarea amprentei de carbon din orase. Parcarile conectate permit unui oras sa-si directioneze soferii catre locurile disponibile si astfel sa scada aglomeratia din trafic si sa optimizeze veniturile generate de acestea. (Expertii estimeaza ca pana la 40% din aglomeratia din trafic este cauzata de soferii care cauta locuri de parcare). Energia si serviciile de utilitati reprezinta alte exemple in acest sens. Bazandu-se pe datele primite de la senzorii de mediu, spre exemplu, serviciile publice de distributie a energiei pot prezice mai bine cererile mari si astfel, sa-si organizeze rezervele in consecinta. Acest lucru ar putea duce la scaderea facturii la energie. O inventie cheie in acest domeniu este termostatul inteligent.


Simplificarea retelelor

Predictie: Cu peste 20 de miliarde de dispozitive conectate pana in 2018, crearea de retele autonome este fundamentala pentru ca acestea sa poata sustine IoE.
Retelele automatizate sunt necesare pentru a sprijini numarul mare de dispozitive IoE. Conexiunile M2M vor egala numarul locuitorilor planetei pana in 2018 (7,3 miliarde), reprezentand 35% din totalul de 20 de miliarde de dispozitive conectate in 2018 la nivel global.
Serviciile DevOps se vor extinde in mai multe companii. Un studiu din 2013 la nivel global al CA Technologies estimeaza ca 39% dintre companii folosesc deja servicii DevOps, iar alte 27% se afla in proces de implementare a unor astfel de servicii.
Aplicatie in lumea reala: In industria producatoare, spre exemplu: daca echipamentele de productie din fabrici pot fi mai bine integrate, in conformitate cu datele care care reies din analiza cererii de consum, atunci poate fi identificat momentul optim pentru realizarea serviciilor de intretinere si reparatie. La fel ca si in domeniul energiei si in cel al utilitatilor, integrarea modalitatilor inteligente de contorizare cu aplicatiile IT reprezinta o necesitate pentru o facturare eficienta. Aceasta convergenta va genera noi abordari pentru dezvoltarea si operarea aplicatiilor. Adoptarea serviciilor DevOps care pun accentul pe munca in echipa si colaborare in scopul de a scurta ciclurile de livrare, imbunatatind in acelasi timp calitatea, ar putea fi raspunsul la o serie de probleme, insa raman provocari serioase de depasit, chiar si culturale.
Aparut pentru prima oara in 2010, proiectul Cisco Technology Radar a venit ca o nevoie a Cisco de a obtine cele mai noi informatii despre tehnologiile cu mare potential de dezvoltare, care pot deveni o oportunitate sau, dimpotriva, o amenintare, lucru esential pentru strategia Cisco atat interna cat si externa.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite