Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

PN II – odiseea profesionalizării managementului şi administrării cercetării

12 Februarie 2015




Generalizarea utilizării platformei web a UEFISCDI, împreună cu obligativitatea existenţei unei pagini web pentru fiecare proiect, a permis supunerea analizei critice a comunităţii de cercetători a informaţiilor relevante cu privire la conţinutul ştiinţific al proiectelor, respectiv la livrabilele specifice corelate cu utilizarea fondurilor publice alocate. Unul din avantajele esenţiale ale acestei abordări este practic eliminarea duplicării livrabilelor şi evitarea dublei / multiplei raportări / finanţări pentru acelaşi rezultat. Mai mult, fiecare livrabil trebuie să aibă menţionată explicit sursa de finanţare din fonduri publice.

Prin generalizarea introducerii experţilor străini în procesul de evaluare s-au îmbunătăţit rezultatele calitative ale evaluărilor, a fost eliminată problema conflictului de interese, procesul a ajuns să se desfăşoară sub semnul imparţialităţii, iar internaţionalizarea evaluării a condus la o mai bună cunoaştere a cercetării româneşti pe plan mondial. De-a lungul anilor, la nivelul evaluării s-a îmbunătăţit şi relaţia cu directorul de proiect. Înainte de evaluarea finală, acesta primeşte un raport de evaluare şi are posibilitatea să trimită un feedback ( contraargumentație) la evaluarea experților, feedback ce poate schimba opinia inițială a evaluatorilor și implicit rezultatul evaluării finale. Nu multe agenții de finanțare au un asemenea sistem de evaluare.

Cum aţi reuşit să formaţi o echipă performantă, capabilă să gestioneze programe şi competiţii de anvergură naţională?
UEFISCDI a integrat cu succes experienţa individuală dobândită anterior anului 2010 în cadrul celor trei agenţii de finanţare, formând o echipă omogenă de profesionişti, capabili să gestioneze eficient atât competiţiile naţionale, cât şi competiţiile internaţionale în care au fost parte.

O particularitate a staff-ului UEFISCDI este că 62 din totalul de 80 de angajaţi sunt de sex feminin şi doar trei angajaţi nu au studii superioare, media de vârsta fiind de 40 de ani. Din totalul angajaţiilor 11 au titlul de doctor şi 39 au absolvit studii masterale în domeniul managementului de proiecte. Perfecţionarea personalului s-a făcut prin cursuri dezvoltatate în cadrul proiectelor de resurse umane finanțate din fonduri structurale. În paralel cu implementarea PN II, Echipa UEFISCDI a organizat competiţii pentru programe de finanţare a cercetarii cu sursa de finanțare fondurile elvetiene şi norvegiene, iar în prezent asigurăm procesul de evaluare pentru o competiție organizată de Academia de Știinte a Moldovei. Ne-am transferat practic experienţa din PN II în programe dezvoltate cu aceşti parteneri, iar chipa a dobândit noi competenţe recunoscute internaţional. Atmosfera plăcută din UEFISCDI există pentru că nu facem doar parte de administrare, ci participăm creativ la numeroase proiecte internaţionale. Există astfel un mediu competitiv, provocator, care ne permite să ne dezvoltăm în permanenţă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
miha
Cautam operatori calculator pentru publicitate anunturi , ,persoane serioase, care sa aiba vointa si rabdare Nu este necesara experienta instruire gratuita oferita sub forma de 12 lectii zilnice prin email,program part time sau full time de acasa dupa preferinta,cistig nelimitat!Acest proiect ofera incheierea unui contract legal care sa va ofere siguranta dorita! INFO la miha_michelle2002@yahoo.com
16 Februarie 2015, 09:57:22