Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate
Siemens inaugureaza un nou centru regional de cercetare si dezvoltare in Cluj-Napoca
Siemens a inaugureat recent, sub brandul Evosoft, un nou centru regional de cercetare si dezvoltare in Cluj-Napoca, care a presupus o investiție de peste 4,5 milioane de euro și va număra 210 de angajați în următorii doi ani. Centrul de cercetare și dezvoltare din România este a patra locație Evosoft, companie subsidiară Siemens din regiune, confirmând interesul ridicat al Siemens pentru Europa.
Siemens continuă să investească în viitorii specialiști români de elită, prin susținerea inițiativelor de dezvoltare a României, ca parte a strategiei sale de a deveni un important centru european de cercetare și dezvoltare. Centrul din Cluj-Napoca este cea de-a patra locaţie deschisă de Evosoft în regiune, după Germania, Ungaria şi Turcia, şi urmează să fie a treia ca mărime după numărul de angajaţi, după Ungaria şi Germania. Situat în Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați, noul centru va ajunge la 210 specialiști în implementarea de proiecte software globale și dezvoltare de produse până în 2017. În prezent, echipa numără aproximativ 50 de angajaţi.
“Istoria Siemens în România datează încă din 1905, când a fost inaugurată prima reprezentanță în București, sub denumirea de Societatea Română de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonima. În urmă cu 10 ani, am deschis cel de-al doilea punct de lucru pe plan local, la Cluj-Napoca, iar în prezent ne desfășurăm activitatea în 10 filiale și am încheiat anul fiscal 2014 cu o cifră de afaceri de 138 de milioane de euro. România este o țară de importanță strategică în regiunea Europei Centrale şi de Est și un mediu care stimulează inovația, de aceea ne propunem să investim în continuare în potențialul și talentul său”, declară George Costache, CEO al Siemens Romania.
Investiția Siemens în noul centru de cercetare și dezvoltare din Cluj se ridică la 4,5 milioane de euro și include costurile chiriei pe următorii cinci ani, costurile de amenajare și investiția inițială în infrastructură. Sediul a primit prima certificare ecologică BREEAM din România, calificativ “Very Good”, pentru construcții reabilitate major în urma procesului de reconversie ce s-a bazat pe reutilizarea responsabilă a materialelor existente.
“Extinderea prezenței locale în domeniul IT, prin intermediul acestui nou centru R&D susține strategia Siemens pentru inovație în regiunea Europei Centrale şi de Est. Piața din România este foarte competitivă și oferă avantaje ample pentru dezvoltare tehnologică. De aceea, Siemens urmărește consolidarea centrelor actuale de cercetare și dezvoltare pentru a răspunde permanent necesităților pentru infrastructură și soluții informatice inovatoare la cel mai înalt nivel de calitate”, a declarat Reinhard Pinzer, CFO în cadrul Siemens Austria şi responsabil pentru performanţa financiară a Siemens în regiunea Europei Centrale şi de Est.
Compania continuă o amplă campanie de recrutare la nivel regional. Ingineri specialişti cu pregătire în IT și absolvenți ai universităților de profil pot aplica pentru poziții de dezvoltatori de software sau produsşi testeri pe www.siemens.ro, la secțiunea Cariere.
Siemens România aniversează în acest an 110 ani de activitate pe piaţa locală. Portofoliul companiei este organizat de-a lungul a trei domenii de creştere: electrificare, automatizări şi digitalizare. La finalul anului fiscal 2014 (Octombrie 2013 – Septembrie 2014), Siemens a înregistrat o cifră de afaceri de 138 milioane euro şi număra 1680 de angajaţi în România. Compania deţine patru fabrici în Sibiu şi Buziaş, care produc sisteme şi componente pentru automatizări şi aplicaţii industriale, alături de patru centre de cercetare-dezvoltare în domeniile IT şi energie, localizate în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca.