Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Provocări și soluții tehnice pentru dezvoltarea mecanizării şi automatizării īn agricultură

18 Martie 2015






Cu instalaţia complexă tip HIDROPULS, unică la nivel naţional, se efectuează expertize, analize şi optimizări ale elementelor şi sistemelor de rezistenţă pentru siguranţa şi securitatea în transportul de suprafaţă şi aerian, ale platformelor antiseism etc. Rezultatele încercărilor statice şi dinamice sunt transmise sistemului de achiziţii de date din componenţa instalaţiei.



Piscicultura
Prin Sistemul recirculant modulat de creştere intensivă a peştilor în sistem acvacol recirculant (SAR) se furnizează puiet de specii valoroase (sturioni, şalău, cega, somn african etc.), pentru popularea bazinelor fermelor piscicole.



(Cerere de brevet de invenţie A-00959/2009)

Filtrul biologic modular pentru sisteme acvacole recirculante a fost creat pentru echiparea sistemelor acvacole recirculante care asigură dezvoltarea peştilor în condiţii de mediu controlat, fiind implementat la ferma specializată Herneacova, în cadrul unui proiect cu parteneri din Ungaria.
(Cerere de brevet de invenţie A-01435/2011)

Tratamente fito-sanitare
Cu Instalaţia de irigare localizată, concomitent cu plantarea mecanizată în diferite scheme şi adâncimi de lucru dirijate a butaşilor de plop energetic (Populus hibridus) se obţin efecte pozitive privind aplicarea apei, în cantităţi precise şi uniforme, strict la butaşul de plop sau de salcie energetică plantat.



De asemenea, se elimină costurile energetice deoarece nu se folosesc surse de pompare, pentru că instalaţia lucrează la presiuni mult mai mici decât, spre exemplu, irigarea prin picurare.
(Cerere de brevet de invenţie A-00919/2014)



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite