Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SDN și NFV fac valuri īn telecom

27 Aprilie 2015




În încercarea de a îndeplini cerințele de rețea generate de evoluția tendințelor de calcul, proiectanții de rețea sunt constrânși de limitările rețelelor actuale:
• complexitate care conduce la stagnare: adăugarea sau mutarea unor dispozitive și implementarea unor politici extinse de rețea presupun eforturi complexe, consumatoare de timp, care pot duce la întreruperea serviciului.
• incapacitatea de a scala
• dependența de furnizor.

Network Functions Virtualization (NFV) reprezintă un efort de standardizare al unei tehnologii în curs de dezvoltare, care are scopul de a ajuta operatorii de rețea care doresc să:
• reducă numărul și varietatea de echipamente specializate
• scadă costurile de energie și costurile imobiliare
• realizeze investiții de capital mai eficiente
• diminueze complexitatea operațiunilor de integrare și de rețea
• profite de servicii inovatoare.

NFV și tehnologia complementară, Software-Defined Networking, reprezintă o schimbare foarte importantă, care promite economii semnificative de costuri și simplitate operațională.
La nivel mondial, principalii jucători telecom și hardware au anunțat parteneriate pentru a accelera tehnologiile NFV și SDN. Prin colaborarea pentru optimizarea acestor tehnologii, furnizorii de servicii vor avea la dispoziție o rețea mai rapidă și flexibilă, care le permite să ofere noi servicii. Un alt obiectiv al acestor parteneriate este să demonstreze beneficiile NFV și SDN pentru oferirea de servicii personalizate, îmbunătățind utilizarea instrumentelor și simplificând instalarea și actualizările.
Chiar dacă subiectul este relativ nou și presupune eforturi considerabile din partea operatorilor de a adopta noua paradigmă, acest lucru nu înseamnă că tendința mondială nu face valuri și pe meleagurile românești.
Reprezentanțele locale ale marilor corporatii IT&C sunt pregătite să abordeze noile concepte și își pregătesc deja specialiștii pentru a face față provocării oferite de noul „buzz” din industria telecom.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite